Simona Halep a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare de tenis din 2018 de către WTA

simona-halep-gettyimages-1052522200.jpg

Simona Halep, alături de fosta campioană Jennifer Capriati și de la șeful WTA Steve Simon
Simona Halep a primit trofeul de la fosta campioană Jennifer Capriati și de la șeful WTA Steve Simon
Foto: Guliver / GettyImages

Absentă de la Turneul Campioanelor din cauza problemelor de sănătate, Simona a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare de tenis din 2018 de către WTA

Victorioasă la Roland Garros și finalistă la Australian Open, anul acesta, românca le-a devansat pe Caroline Wozniacki,  Naomi Osaka, Angelique Kerber și Petra Kvitova. 
Constănțeanca termină anul 2018 pe primul loc în ierarhia mondială, urmând a o depăși pe Radwanska (51 săptămâni) în clasamentul întocmit după numărul de săptămâni petrecute ca lider mondial în tenis, la feminin. Și pătrunde astfel în Top 10 din ”Era Open”. Grație acestor performanțe, Simona a fost desemnată jucătoarea anului în ancheta la care au participat peste o sută de jurnaliști din lume. Ceea ce reprezintă o altă premieră pentru sportiva noastră.
Cu toate că se confruntă cu dureri la spate (hernie de disc), Simona se află în Singapore, ea primind trofeul de la fosta campioană Jennifer Capriati și de la șeful WTA Steve Simon. De acolo ea va pleca și cu un automobil Porsche 718 Boxster oferit de sponsorul Turneului Campioanelor. 
În cadrul ceremoniei de ieri, directoarea turneului din Singapore, Mellisa Pine, i-a mulțumit Simonei Halep că s-a deplasat în orașul-port asiatic subliniind că este singura jucătoare care s-a calificat de cinci ori la această întrecere. "O felicităm pentru rezultatele sale și îi dorim recuperare rapidă". De asemenea,  Angelique Kerber și-a exprimat regretul pentru absența Simonei de la Turneul Campioanelor. 

Grupa Roșie, mai valoroasă

În urma tragerii la sorţi, ieri s-a stabilit componența grupelor din care primele două clasate se vor califica în semifinale: 
Grupa Roşie: Angelique Kerber (Germania / 3 WTA / cap de serie numărul 1), Naomi Osaka (Japonia / 4 WTA / CS 3), Sloane Stephens (SUA / 8 WTA / CS 5) şi Kiki Bertens (Olanda / 10 WTA / CS 8).
Grupa Albă: Caroline Wozniacki (Danemarca / 2 WTA / CS 2), Petra Kvitova (Cehia / 7 WTA / CS 4), Elina Svitolina (Ucraina / 6 WTA / CS 6), Karolina Pliskova (Cehia / 5 WTA / CS 7).

loading...
Loading...