Simona Halep, favorita Martinei Navratilova

Ultima actualizare:

    Martina Navratilova a apreciat mai mereu evoluțiile Simonei HalepFoto: Guliver / GettyImages
Martina Navratilova a apreciat mai mereu evoluțiile Simonei HalepFoto: Guliver / GettyImages

Martina Navratilova spune că Simona Halep va fi greu de bătut pe zgura de la Roland Garros

La puțin timp după Chris Evert, o altă mare campioană a tenisului a socotit-o pe constănțeancă drept principală favorită a turneului parizian. Într-o intervenție pe site-ul oficial al WTA, Martina Navratilova a ales-o pe Simona Halep drept favorita sa la titlu. Și a argumentat astfel: ”Este deținătoare a trofeului și, probabil, este încrezătoare. Cu combinația ei de apărare și atac, este capabilă să joace un tenis mai bun decât oricine pe această suprafață. Halep se mișcă foarte bine pe alte suprafețe, dar cred că cel mai bine o face pe zgură. Acoperă bine terenul, returneaza bine și le forțează pe adversare să joace ghemuri lungi, în care pot greși. Va fi greu sa o bata cineva pe Halep!”

Aleargă 5-7 kilometri pe meci

Deținătoare a trofeului, fost lider mondial, Simona se bucură de o atenție și mai mare decât la edițiile precedente. În zona pe bani a site-ului lequipe.fr, Francoise Inizan a semnat un articol în care prezintă aspecte inedite surprinse la un antrenament cu românca pe care o denumește ”atleta perfectă”. ”Simona Halep excelează în deplasarea pe teren, coordonarea și plasarea sa la minge. Un punct forte pe care îl antrenează cu sârguință. Ea este una dintre jucătoarele din circuit care aleargă foarte mult. Între 5 și 7 kilometri într-un meci pe zgură”, se scrie în articol, iar mai apoi se inserează și declarația jucătoarei noastre: ”Nu-mi place să alerg mai mult de 40-45 de minute și am nevoie ca cineva să vorbească cu mine (râde). Cu siguranță, nu voi participa la maraton ca Amelie Mauresmo”.  Simona va debuta marți la această ediție a turneului de la Roland Garros, urmând a o întâlni în turul inaugural pe australianca Ajla Tomljanovici, ocupantă a locului 47 WTA. În aceeași zi, vor mai evolua Irina Begu, cu Lin Zhu, și Marius Copil, în compania francezului Benoit Paire.

Luni, vor intra în arenă Mihaela Buzărnescu (în jurul orei 17.00), în compania Ekaterinei Alexandrova, și Sorana Cîrstea, pe care o așteaptă o confruntare dificilă cu Petra Kvitova (în jurul orei 14.00).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net