Simona Halep, eliminată în sferturi la Roland Garros de o adolescentă: Amanda Anisimova

simona_halep_roland_garros_2019.jpg

Simona Halep, la Roland Garos 2019
Simona Halep, la Roland Garos 2019
FOTO: Guliver/ Gettyimages

Visul Simonei Halep s-a năruit în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, înfrângerea în fața Amandei Anisimova confirmând faptul că se află în cel mai slab an din ultimii cinci ani carierei.

Simona Halep, locul 3 WTA, deţinătoarea trofeului şi de alte două ori finalistă, a fost eliminată în sferturile de finală ale French Open, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, în 68 de minute, de americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 51 WTA. Simona Halep va coborî pe locul 8 WTA, după ce nu şi-a apărat titlul de anul trecut.

Simona Halep a fost fără replică în faţa Amandei Anisimova, care jucat impecabil pe arena Philipe Chatrier. Cu un bagaj complet de lovituri la numai 17 ani, americanca a avut o evoluţie curajoasă, precisă şi foarte agresivă. Ea a lovit unde a vrut, tare şi bine plasat, cu o abordare sigură, dar şi inteligentă, a servit excelent, s-a mişcat foarte bine, acoperind întregul teren şi nu a ajuns niciodată sub presiune.

În turul doi, Amanda Anisimova trecuse și de Irina Begu, care, paradoxal, a reușit un meci mai strâns decât Simona, pierzând doar cu 7-6, 6-4.

Jucătoarea americană va evolua în penultimul act cu australianca Ashleigh Barty, locul 8 WTA, care a învins-o, cu 6-3, 7-5, pe americanca Madison Keys, locul 14 WTA.

Loading...