Simona Halep devine stăpâna trofeului în 2018?

Ultima actualizare:

    Săptămâna aceasta Simona Halep va juca la turneul de la RomaFoto: AP
Săptămâna aceasta Simona Halep va juca la turneul de la RomaFoto: AP

Din 2011, la Madrid, campionii probelor de simplu la feminin şi masculin primesc unul dintre cele mai valoroase trofee din tenisul mondial. Simona Halep a fost prima jucătoare din ţara noastră care l-a ridicat deasupra capului, după care l-a predat organizatorilor. Peste doi ani, însă, ar putea pleca acasă cu el.

Denumit „Ion Ţiriac”, după numele patronului turneului de la Madrid, trofeul care se acordă câştigătorilor probelor feminine a fost lansat la ediţia din 2011. Acesta a fost confecţionat de elveţianul Roland Alexander Iten, care a declarat: “Când l-am cunoscut pe Ion Ţiriac, mi-a cerut să fac un trofeu special pentru turneu. Dorea ceva diferit de ceea ce s-a văzut până în prezent, dar să fie şi menţionate numele care au făcut istorie în acest sport. Piesa e realizată din aur roz de 18 carate, are 33 de diamante încrustate şi a fost făcută manual”, a declarat Iten. 

Ca date tehnice, trebuie spus că trofeul are 43 cm, o greutate de 7,5 kg şi 96 de componente. El arată ca o coloană pe care sunt ataşate, în spirală, 32 de rachete de tenis cu numele jucătorilor şi jucătoarelor care au câştigat cele mai multe turnee de Grand Slam de-a lungul timpului. Printre aceştia: Steffi Graf (22), Pete Sampras (14), Roger Federer (16) şi Rafael Nadal (9). În partea superioară se află o minge de tenis din aur, pe care e scris numele lui Ion Ţiriac.

Halep nu a fost în posesia trofeului decât la festivitatea de premiere. Ea va primi o replică mai mică. Condiţia pusă de Ţiriac la lansarea acestei adevărate bijuterii a fost clară: o va lua definitiv acasă jucătorul sau tenismena care câştigă de trei ori consecutiv turneul! În acest moment au intrat în cursă pentru trofeu Halep şi Djokovic. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net