Simona Halep despre obiectivul anului 2021: ”Vreau o medalie olimpică”

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages
Simona HalepFoto: Guliver/ GettyImages

Simona Halep a participat marți la Media Day la Miami și a dezvăluit care sunt obiectivele ei pentru acest an, dar și cum își explică longevitatea în Top 10 mondial.

Ocupantă a locului trei în clasamentul mondial WTA și cap de serie 3 la Miami, Halep a recunocut că acum nu e interesată de poziția din ierarhie, ci doar să intre în formă pentru a ataca un nou titlu de Grand Slam și de a cuceri o medalie la Jocurile Olimpice. ”Pentru mine, obiectivul este un Grand Slam, dacă este posibil să câştigi unul din nou. Şi Jocurile Olimpice din acest an, pentru că îmi doresc foarte mult pentru cariera mea să am o medalie. Aşa că acum sunt interesată de turnee mai mult decât de clasament”, a recunoscut Halep.

Întrebată cum își explică longevitatea din top 10 mondial, acolo unde are peste 350 de săptămâni consecutive, fiind liderul actualei perioade din acest punct de vedere, Simona a declarat: ”Cred că am făcut o treabă bună pentru că am rămas foarte concentrată pe ceea ce trebuie să fac. De asemenea, am fost foarte profesionistă cu corpul meu. Am avut grijă de fiecare dată când am avut o mică problemă, aşa că, slavă Domnului, nu am avut accidentări grave. Bineînţeles, am avut nişte accidentări pentru că este normal jucând în fiecare săptămână un turneu. Dar am avut grijă foarte bine de toate. De aceea simt că am avut consistenţă”.

Ea crede că și jocul ei este unul care o ajută să rămână mereu sus: ”De asemenea, jocul meu se bazează pe a simţi mingea tot timpul, fără a greşi prea mult. Deci, probabil, pentru mine este mai uşor să am în fiecare săptămână un nivel bun de tenis. Nu pot spune că la unele turnee am jucat foarte prost. Tot timpul am jucat un tenis bun şi de aceea am avut încredere că în fiecare an pot avea aceleaşi rezultate sau chiar mai bune. Consistenţa, cred eu, rămâne în stilul meu de joc şi de aceea am putut rămâne atât de concentrată asupra a ceea ce trebuie să fac”, a mai spus ea.

Românca a fost întrebată și de vaccinul pe care l-a făcut și a recunoscut că se simte mult mai liniștită acum: ”Suntem încă în bule şi este obositor să stăm în bule în fiecare săptămână. Dar trebuie să respectăm regulile. Mă simt mai relaxată după vaccin. Mă simt mai confortabil să călătoresc acum”, a mai spus ea.

Calificată direct în turul secund la Miami, din postura de cap de serie, românca va juca în următorul meci contra învingătoarei dintre Caroline Garcia și Mihaela Buzărnescu, care a venit din calificări. Halep spune că încă mai are ceva probleme la umăr, dar că speră că va ajunge cât mai sus la turneul american, ultimul pentru e ape hard înaintea trecerii pe zgură. Pentru a intra în ritm, Halep s-a înscris și în concursul de dublu, acolo undeva face pereche cu nemțoaica Angelique Kerber. Primele lor adversare vor fi chiar favoritele principale, Elise Mertens și Arina Sabalenka.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net