Simona Halep, demonstrație de voință la Madrid

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a bucurat nespus pentru victoria cu Johanna KontaFoto: EPA-EFE
Simona Halep s-a bucurat nespus pentru victoria cu Johanna KontaFoto: EPA-EFE

Cu toate că s-a luptat cu o răceală în ultimele zile, constănțeanca Simona Halep a găsit forța de a trece cu ușurință (7-5, 6-1) de Johanna Konta, în turul 2 al turneului de la Madrid

Cu perspectiva de a reveni pe locul 2 după întrecerea din capitala Spaniei, Simona Halep a izbutit să scurteze cât mai mult posibil (89 de minute) disputa cu o adversară incomodă, care avea 3-1 în întâlnirile directe de până mai ieri. Primul set a fost extrem de disputat, Konta având șansa de a se desprinde decisiv. N-a fost, însă, 5-2 pentru britanică fiindcă Halep, conform obiceiului, a avut forța să revină și să se impună cu 7-5. Această demonstrație de forță și de voință a demoralizat-o pe Konta, care a cedat clar setul 2 (1-6). Grație acestei victorii, Simona a pătruns în optimile de finală ale turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open, asigurându-și premiul de 80.620 de euro, precum şi 120 de puncte WTA. În faza următoare, Halep o va înfrunta, în premieră, pe Viktoria Kuzmova (Slovacia), o jucătoare de 20 de ani aflată pe locul 46 WTA.

”În setul 2 mi-am regăsit ritmul” 

Câștigătoare a turneului de la Madrid în 2016 și 2017, sfertfinalistă anul trecut, Simona s-a declarat încântată că a reușit să treacă peste probleme de sănătate (răceală) cu care s-a confruntat în ultimele zile. "A fost un meci greu, pentru că ea are multă încredere. A jucat bine în primul set, dar în setul al doilea mi-am găsit ritmul şi am ştiut ce trebuie să joc împotriva ei. Sunt mai bine, dar sigur nu sunt aproape de sută la sută. Încerc să dau tot ce am, să fiu calmă, încrezătoare, pentru că simt jocul, mă simt bine pe teren şi trebuie doar să mă bucur de momentele petrecute pe acest frumos teren”, a declarat românca imediat după meci. În această seară (nu înainte de ora 19.00), și tot în turul 2 al turneului de la Madrid, dar după închiderea ediției, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Caroline Garcia (Franța). 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net