Simona Halep, debut bun la Sydney: "Durerea a venit şi a plecat!"

19-sport-gettyimages-504654144.jpg

Simona Halep a fost mulţumită în special de prestaţia din setul decisiv
Citeste tot despre: 

Simona Halep a debutat cu dreptul în noul sezon, însă problemele medicale nu i-au dat pace nici la Sydney. Ea a declarat după meci că nici ea nu ştie ce i s-a întâmplat.

A doua jucătoare a lumii a învins-o cu scorul de 6-4, 2-6, 6-1 pe Caroline Garcia şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Sydney, unde e principala favorită. Din păcate, de ce îi era frică nu a scăpat, aşa că din nou a fost nevoie de intervenţia medicului. Nu o dată, ci de două ori! „Durerea la tendonul lui Ahile a venit şi a plecat, dar nu ştiu când a început să mă doară, nici când a trecut. A trebuit să stau concentrată, să am răbdare şi să încerc să rămân în meci şi să nu mă gândesc prea mult la durere. Ieri, înainte de antrenament, s-a întâmplat la fel. Cinci minute de durere, cinci fără. Nu ştiu exact ce este. RMN-ul a arătat că am doar o inflamaţie şi pot juca, aşa că voi încerca să fac tot ce pot pentru a fi concentrată în continuare”, a spus ea, încercând parcă să înţeleagă ce i se întâmplă.

Cert e că a simţit dureri chiar la piciorul care a făcut-o să se retragă de la Brisbane săptămâna trecută şi că mai important decât un trofeu la Sydney este să fie sănătoasă pentru Australian Open, competiţie care va avea loc începând de luni. 

Azi, de la ora 7.00, Simona urma să joace - dacă piciorul era pe deplin refăcut - în sferturile de finală de la Sydney contra cehoaicei Karolina Pliskova, cap de serie numărul 5. Românca a câştigat ambele întâlniri directe cu adversara ei, care e situată pe locul 11 în lume.

19-sport-gettyimages-504654308.jpg

Antrenorul Darren Cahill i-a dat sfaturi în timpul meciului

19-sport-ap_444339517969.jpg

Medicul a încercat de două ori să îi alunge durerea
Loading...

Citește și

  • simona halep players party sydney

    Simona Halep a avut duminică o zi foarte plină. Pe lângă antrenamente, ea a jucat tenis cu copiii, după care, seara, a mers la petrecerea jucătoarelor. Românca va debuta în competiţie marţi.

  • simona halep tvr interviu garantat

    Simona Halep a acordat un interviu în cadrul emisiunii ”Garantat 100%” de la TVR 1. Ea a vorbit despre o mulțime de aspecte invizibile ale vieții de tenismen, despre cât de greu e să lupți de unul singur în acest sport, sau despre ce efect are asupra ei colaborarea cu antrenorul Darren Cahill.

  • În septembrie 2015, Flavia Pennetta trecea în mai puţin de o oră de Simona Halep şi ajungea astfel în finala la US Open. Duminică, românca şi-a luat revanşa! În primul meci al grupei roşii de la Turneul Campioanelor, Halep, favorită 1, a spulberat-o pe italiancă, locul 8 WTA, în 71 de minute, asigurându-şi un cec de 153.000 de dolari pentru această victorie.

  • Simona Halep se află de aproape 10 zile în ţară şi, ca orice sportiv care stă majoritatea timpului plecat în turnee, profită la maximum de fiecare zi petrecută acasă. Joi seară, de exemplu, a ieşit alături de o parte a familiei în oraş.