Simona Halep coboară pe 5 în clasamentul mondial

Ultima actualizare:

    Simona Halep a obținut rezultate bune atunci când a jucat la turneele din ChinaFoto: Guliver / GettyImages
Simona Halep a obținut rezultate bune atunci când a jucat la turneele din ChinaFoto: Guliver / GettyImages

Constănțeanca Simona Halep a fost depășită în clasamentul WTA la zi de Elina Svitolina, care s-a calificat în semifinalele US Open

Eliminarea prematură de la turneul american și celelalte rezultate înregistrate în sferturile de finală au retrogradat-o pe Simona un loc în ierarhia mondială. Halep este acum pe 5, cu 4.803 puncte, fiind devansată de Ashleigh Barty (Australia / 6.501p), Karolína Pliskova (Cehia / 6.125p), Elina Svitolina (Ucraina / 5.032p) și Naomi Osaka (Japonia / 4.846p). Această schimbare de clasament a fost cauzată de victoria (6-4, 6-4) pe care Svitolina a obținut-o cu Johanna Konta în sferturile de finală ale întrecerii de la Flushing Meadow. În semifinale, ucraineanca o va înfrunta pe Serena Williams, care a zdrobit-o (6-1, 6-0) pe Qiang Wang.Halep riscă să ajungă pe 6 dacă US Open va fi câștigat fie de Belinda Bencic (este pe 9, cu 3.388p), fie de Bianca Andreescu (este pe 10, cu 3.265p). Fostul lider mondial poate să stopeze această alunecare în clasament și chiar să revină pe podium în perioada următoare, când are de apărat doar 11 puncte. Săptămâna viitoare, Halep va evolua la Zengzhou (China), un turneu din categoria WTA Premier 700 cu premii in valoare de 1 milion de dolari.

Roger Federer a fost eliminat de Grigor Dimitrov

Preconizata finală Federer – Nadal nu va avea loc la US Open 2019. Și aceasta fiindcă elveţianul a fost învins cu 3-6, 6-4, 3-6, 6-4, 6-2 de Grigor Dimitrov (78 ATP), în sferturile de finală. Este prima victorie a bulgarului în cele opt meciuri pe care le-a disputat cu Federer. În semifinale, Dimitrov îl va înfrunta pe rusul Danil Medvedev (5 ATP), care a trecut (7-6/6, 6-3, 3-6, 6-1) de elveţianul Stan Wawrinka (24 ATP).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net