Simona Halep, campioană mondială cu acte. ITF a confirmat

Simona Halep a mai scris o pagină de istorie pentru tenisul românesc. A devenit prima jucătoare din România desemnată campioană mondială de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Liderii mondiali Simona Halep şi Novak Djokovic au fost desemnaţi campioni mondiali de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Pare o alegere firească, însă de-a lungul timpului au fost multe cazuri în cre liderii WTA sau ATP nu au fost și cei desemnați campionii mondiali de către ITF. Așa s-a întâmplat anul trecut când, deși tot Simona a terminat ca lider WTA, campioană mondială a fost desemnată de ITF Garbine Muguruza.

Dacă pentru Halep e primul titlu de acest gen, Djokovic deja s-a obișnuit cu asta. El a primit pentru a șasea oară oară titlul de campion mondial. “Este o mare onoare să fiu desemnată campioană mondială ITF pentru prima dată. Am avut un an incredibil, câştigând primul meu Grand Slam la Roland Garros şi terminând sezonul ca numărul 1 mondial. Să fiu recunoscută în acest fel este special cu adevărat şi îmi oferă o motivaţie suplimentară să continui să muncesc în sezonul viitor”, a declarat Halep, care va începe săptămâna 59 în fruntea topului WTA.

Atât Simona Halep cât și Novak Djokovic își vor primi premiile în cadrul unei gale, denumite Cina Campionilor Mondiali, care va avea loc la 4 iunie 2019. Evenimentul va avea loc la Paris, în timpul turneului de la Roland Garros. ITF acordă aceste titluri pe baza un sistem care ţine cont de rezultatele de-a lungul anului, dar în care o pondere specială o au turneele de Grand Slam şi cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Fed Cup.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1