Simona Halep, calificare la pas în sferturi la Wimbledon

Ultima actualizare:

    Simona Halep s-a calificat in sferturile de finală la WimbledonFOTO: EPA
Simona Halep s-a calificat in sferturile de finală la WimbledonFOTO: EPA

Simona Halep s-a calificat fără mari emoții în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a învins-o în optimi (scor 6-3, 6-3) pe americanca Cori Gauff, noul copil teribil al tenisului mondial.

A șaptea jucătoare a lumii a demonstrat că a învățat din experiențele nefericite ale fostelor adversare ale adolescentei de 15 ani și s-a impus fără prea mari probleme. Românca i-a descifrat perfect jocul adversarei sale și a evoluat aproape fără greșeală. S-a văzut că încrederea căpătată după victoria obținută în fața Victoriei Azarenka nu a fost doar la nivel declarativ și că jucătoarea noastră se anunță, într-adevăr, drept una dintre candidatele autorizate la titlu. Primul set a fost echilibrat doar în prima lui jumătate, doarece apoi experiența superioară a fostului lider mondial și-a spus cuvântul. A forțat exact atunci când a trebuit, a făcut break atunci când a avut posibilitatea și s-a impus cu 6-3, în doar 42 de minute. Nici actul secund nu a făcut notă discordantă. Cori și-a dorit mult să continue cursa spre titlul de la Wimbledon, începută fabulos pe tabloul principal, cu o victorie la Venus Williams, dar doar cu dorința nu poți câștiga prea multe meciuri la rând. Astfel, Halep a luat și setul secund, cu 6-3, și s-a calificat în sferturile de finală fără să forțeze.

Următoarea adversară a Simonei Halep va fi nuărul 50 mondial, chinezoaica Shuai Zhang. Asiatica a trecut în optimile de finală, cu scorul de 6-4, 1-6, 6-2 de ucraineanca Daiana Iastremska (35 WTA). De-a lungul timpului, Simona și Zhang s-au mai întâlnit de trei ori. Românca este condusă cu 2-1 la întâlnirile directe, dar ultimele confruntări au avut loc în 2016, atunci când chinezoaica s-a impus atât la Australian Open, cât și la Beijing.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net