Simona Halep are un an de milioane: a trecut de 6 milioane de $ în 2018

Ultima actualizare:

    Simona Halep, cu trofeul cucerit la MontrealFOTO: EPA
Simona Halep, cu trofeul cucerit la MontrealFOTO: EPA

Simona Halep a reuşit să cucerească, la Montreal, al treilea titlu WTA al sezonului din cinci finale disputate. Parcursul din 2018 a făcut-o să treacă deja de 6 milioane de dolari, adică o sumă mai mare decât cea cucerită anul trecut de Venus Williams, cea mai bine plătită jucătoare din 2017.

Prin victoria cu 7-6, 3-6, 6-4 obţinută în faţa americancei Sloane Stephens, ocupanta locului 3 WTA, Simona Halep şi-a asigurat şi un cec de 519.480 de dolari. Cu aceşti bani, ea a ajuns la un total de 6.005.336 de dolari obţinuţi în 2018, o sumă cu care este liderul detaşat al câştigurilor din acest an. Ca să vă faceţi o idee ce înseamnă acest lucru, trebuie spus că anul trecut, în întreg sezonul, Venus Williams a câştigat din premii 5.468.741de dolari şi a fost liderul anului 2017! Cum în tenis valoarea premiilor reflectă şi valoarea unui sportiv, performanţa din acest an a Simonei este cu atât mai lăudabilă. De altfel, şi ea a recunoscut că traveresează cel mai bun an din carieră: „Simt că sunt o jucătoare mai puternică la toate capitolele în acest an”, a spus românca la conferinţa de presă de după meci.

Cele şase milioane de dolari reprezintă un nou record pentru cariera Simonei Halep, care în cel mai bun an al ei din punct de vedere financiar, în 2017, a adunat 5.275.227 de dolari. În rest, a mai avut ani „de milioane” în 2016 (4.333.253 $), 2015 (4.568.127 $), 2014 (4.519.763 $) şi 2013 (1.222.446 $).

Anul acesta, cea mai mare sumă i-a intrat în conturi după victoria de la Roland Garros, care i-a adus 2,2 milioane de dolari. A doua ca însemnătate a fost finala de la Australian Open, unde a fost învinsă de Wozniacki, dar s-a ales cu 1,3 milioane de dolari.

„Este minunat să pot vorbi din nou la ceremonia de premiere, din postura de câştigătoare. Simt că mi-am atins cel mai bun nivel de joc chiar dacă am venit după o pauză lungă. Mă simţeam aproape moartă după prima zi, dar am luptat. Sloane, este o plăcere să joc cu tine, mă faci mereu să joc cât mai bine. Staff-ului meu vreau să-i transmit că am fost puţin nebună în teren azi, iertaţi-mă, dar hai să mai facem asta, e minunat", a declarat Halep la ceremonia de premiere.

Cu cele 6 milioane de dolari asigurate deja în 2018, Simona a urcat pe locul 8 în clasamentul all-time al câştigurilor. Ea a depăşit-o cu 200.000 pe Angelique Kerber şi se apropie vertiginos de locul 7, deţinut de Petra Kvitova. Aceasta a strâns cu doar 90.000 de dolari mai mult ca jucătoarea noastră. De altfel, având în vedere că mai sunt două luni şi jumătate de turnee, e de aşteptat ca Simona să intre până la finalul anului în Top 5 all-time, adică să le depăşească, pe lângă Kvitova, pe Agnieszka Radwanska şi pe Victoria Azarenka. Ele nu sunt retrase, dar rezultatele lor nu mai sunt ca pe vremuri, aşa că şi potenţialele câştiguri din acest sezon sunt mai mici.

Primul loc în această ierarhie pare de neatins. Serena Williams a adunat în cei 20 de ani de carieră suma de 86.368.121 de dolari, ceva incredibil având în vedere să ce „mărunţiş” se acorda în anii ‘90-2000 faţă de acum. Trebuie menţionat că sumele vehiculate sunt cele brute. Din ele se scad impozitele, conform legislaţiei actuale a ficărei ţări care găzduieşte turneul.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net