Simona Halep are planuri mari la Australian Open: «Vreau un titlu de Grand Slam»

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep va începe marţi Australian Open, fiind mai pregătită ca oricând să dea lovitura

Simona Halep se află în faţa celei mai mari provocări de când se află în fruntea clasamentului WTA. Ea va fi, pentru prima dată în carieră, cap de serie numărul 1 într-un turneu de Grand Slam şi este decisă să lupte pentru visul ei, acela de a cuceri un titlu la un Mare Şlem. Înaintea debutului Australian Open, ea a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre multe aspecte ale vieţii şi carierei sale.

Despre abordarea turneului ca lider mondial. „Nu este ceva foarte diferit, dar e special. E plăcut să fiu în această poziţie. Nu simt presiunea. Mă simt OK, pregătită, gata de start. De fiecare dată e greu să joci fiecare meci la un Grand Slam. Nu se schimbă nimic dacă sunt numărul 1, 2 sau 3. Aştept încrezătoare startul turneului şi să dau tot ce e mai bun”.

Despre startul sezonului. „Pot spune că am început anul mai bine. Sunt mult mai relaxată. Mă bucur mai mult de timpul petrecut pe teren. Încerc să schimb ceva la jocul meu, să ajustez, să îmbunătăţesc”

Despre obiectivul dn acest sezon. „Mă concentrez pe alte lucruri decât pe clasament sau câştigarea unui meci. În ceea ce priveşte clasamentul, sigur nu mai contează ce se va întâmpla. Desigur, vreau să stau în top cât mai mult posibil. Dar nu voi face totul pentru asta. Am un nou obiectiv: să câştig un titlu de Grand Slam. Dacă se va întâmpla într-o zi… Acum sunt concentrată pe jocul meu. Chiar vreau să devin mai bună şi să îmbunătăţesc ceea ce e mai puţin bun în jocul meu”.

Despre primul meci, contra australiencei Destanee Aviva, de marţi, ora 8.00. „Primul tur de fiecare dată este cel mai greu. Am auzit despre ea de la antrenorul meu, care e australian. Am auzit că este o jucătoare foarte talentată şi foarte tânără. Aşa că mă aştept la un meci foarte dificil. Nu e uşor să joci împotriva unei australience acasă, dar sunt gata să joc împotriva ei. Nu vreau să mă uit prea mult la cum joacă. Voi încerca să rezolv problemele pe teren”.

Despre alegerea actualului echipament. „Voi purta aici acelaşi echipament de la Shenzhen. L-am comandat pe Internet. Totul e acum pe Internet. A fost mai puţin stres. Am trimis o fotografie. E un site în China, iar în 24 de ore am avut echipamentul şi totul e perfect. Am fost norocoasă. Arată bine, îmi place”.

Despre viitorul sponsor de echipament. „Oamenii mei lucrează la acest aspect, dar negocierile sunt abia la început. Acum nu am contract. Port echipament fără brand. Vreau să fiu sigură că voi alege ceea ce îmi va plăcea, dar şi că firma respectivă mă doreşte. E important să am o ţinută frumoasă şi să mă simt bine în ea. Nu mă grăbesc. Aştept să văd ce îmi rezervă viitorul. Sunt atâtea firme de echipament, aşa că nu ştiu care va fi cea aleasă. Sigur va fi una, dar vom vedea care. Chiar vreau să am ceva frumos, să am un sentiment plăcut cu hainele viitorului brand”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net