Simona Halep are de câștigat după anularea turneului de la Indian Wells

Ultima actualizare:

    Simona Halep a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră.Foto: EPA
Simona Halep a ajuns la 20 de trofee obținute în carieră.Foto: EPA

Anularea turneului de la Indian Wells din cauza coronavirusului a luat prin suprindere întreaga lume sportivă. Paradoxal, pentru Simona Halep, care anunțase că nu va juca la această competiție încă de sâmbătă, anularea turneului pică bine, pentru că nu le permite adversarelor să se apropie de ea în clasament.

În ierarhia live deja a apărut clasamentul mondial după scăderea punctelor câștigate anul trecut la Indian Wells, dar și la Miami. Acest lucru deoarece anul trecut turneele au început cu o săptămână mai devreme decât în acest sezon. Ei bine, în urma acestor calcule, Simona Halep are de câștigat, pentru că se apropie de primul loc, dar se și îndepărtează de poziția a treia. Concret, Simona pierde, după această dublă, 550 de puncte, și rămâne pe locul secund, cu 5.566 de pucte. Lider rămâne, la mare distanță de ea, australianca Ashleigh Barty, campioana de la Miami, care pierde 1.120 se puncte și rămâne acum cu un total de 7.597 de puncte. Pe locul trei va urca, în premieră, americanca Sofia Kenin. Campioana de la Australian Open și, de duminică, și de la Lyon, va ocupa cel mai bun loc din carieră, cu 4.600 de puncte.

Fosta ocupantă a locului 3, Karolina Pliskova, va pierde 865 de puncte și va cădea pe patru, în timp ce pe poziția a cincea va rămâne tot ucraineanca Elina Svitolina. De această suspendare a turneului va profita Serena Williams, care va urca două locuri și va ajunge pe 7, ea neavând de apărat în aceste patru săptămâni decât 130 de puncte.

Cea mai mare cădere din Top 10 o are în prim-plan pe canadianca de origine română Bianca Andreescu. Deținătoarea titlului la Indian Wells, aceasta va cădea cinci locuri, până pe 11, dar această prăbușire era una asumată, în condițiile în care Bianca oricum anunțase, încă de duminică, că nu va putea juca la turneul american, din cauza accidentării la genunchi suferite la Turneul Campioanelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net