Simona Halep are 3 motive să câştige la Paris

Ultima actualizare:

    Simona Halep, favorita numărul 3 la câştigarea trofeului de la Roland-Garros, o va întâlni în turul 1 pe cehoaica Julia Cepelova, locul 85 în clasamentul WTA FOTO:  Gettyimages
Simona Halep, favorita numărul 3 la câştigarea trofeului de la Roland-Garros, o va întâlni în turul 1 pe cehoaica Julia Cepelova, locul 85 în clasamentul WTA FOTO: Gettyimages

După nu mai puţin de 15 victorii în turneele WTA de mai mică importanţă, a venit timpul ca Simona Halep să-şi îndeplinească un vis şi să meargă până la capăt la Roland Garros, unul din cele patru Grand Slam-uri ale anului.

Eliminând din discuţie entorsa care i-a dat bătăi de cap Simonei în ultimele zile, astrele s-au aliniat pentru jucătoarea noastră la prestigioasa competiţie pariziană, programată să înceapă chiar astăzi, la arenele de la Roland Garros. Există cel puţin trei motive solide care ne fac să credem că Simona Halep se va bucura peste două săptămâni de victoria finală.

1. Forma de moment o recomandă

După un start de an dezastruos, Simona şi-a intrat, treptat, în formă, iar competiţiile pe zgură au prins-o pe jucătoarea noastră dezlănţuită. La Stuttgart, Madrid şi Roma, cele mai importante turnee pre--gătitoare, Halep a disputat 14 meciuri, pierzând doar două. Astfel, încrederea în forţele proprii nu poate fi decât la cote maxime.

2. Serena şi Şarapova lipsesc de pe tablou

Din motive diferite, cele două tenismene nu vor juca la Roland Garros 2017, iar acest lucru e un imbold în plus pentru Halep. În disputele directe cu Serena Williams (1-8) şi Maria Şarapova (0-6), Simona nu stă deloc bine, statistici care ar fi influenţat-o mental într-un eventual duel cu americanca sau cu rusoaica.

3. Cearta cu antrenorul a călit-o psihic

Ca să poţi câştiga un turneu de Mare Şlem, ai nevoie şi de sfaturi pe măsură din partea antrenorului. Relaţia Simonei cu australianul Darren Cahill a cunoscut un punct mort în primăvară, la turneul de la Miami, când cei doi s-au separat în urma unor contre verbale. 

Halep a preferat să stea o perioadă singură şi să-şi întărească mentalitatea, după care l-a acceptat din nou alături de ea pe Cahill. Rezultatele s-au văzut imediat, Simona Halep transformându-se într-un adevărat roboţel, care luptă în teren până la ultima picătură de energie.

Sunt şi 3 motive să ne temem


    Foto: Hepta
Foto: Hepta

1. Entorsa poate recidiva oricând

Miercuri, când a plecat spre Paris, Simona Halep s-a declarat 50 la sută aptă, din cauza entorsei suferite în finala de la Roma cu Svitolina. Pe zgură, asemenea accidentări apar des, iar tenismena noastră trebuie să de ferească de paşi greşiţi pentru ca entorsa de la piciorul drept să nu recidiveze la Roland Garros.

2. Presiunea favoritei numărul 1

Până acum, Simona Halep nu s-a aflat niciodată în postura de a porni un turneu de Mare Şlem ca principală candidată la trofeu, în opiniile specialiştilor şi a caselor de pariuri. Poate fi o presiune imensă, care să se reflecte în evoluţii, în special în fazele avansate.

3. Amintirile o chinuiesc

În afara finalei pierdute în 2014 (contra Mariei Şarapova), Simona Halep a dezamăgit mereu la Roland Garros. Astfel, ea a fost eliminată de trei ori în primul tur, de două ori în runda secundă şi o dată în optimi. De altfel, per total, Halep are un procentaj de victorii la Roland Garros de numai 57 la sută (11 partide câştigate şi 7 pierdute).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net