Simona Halep: «Am învăţat să mă adaptez la meciuri»

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la Roland GarrosFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep, la Roland GarrosFoto: Guliver/ GettyImages

După ce s-a calificat în turul secund al turneului de la Roland Garros, Simona Halep a recunoscut ce a învăţat mai mult de la antrenorul său, Darren Cahill.

„Cel mai important lucru inoculat de Darren este controlul mental, pentru că îmi spune cum să ajustez fiecare conjunctură în mod potrivit. Tactic îmi sugerează cum să joc, ce strategie să abordez, iar sfaturile acestea m-au ajutat de fiecare dată când a fost lângă mine în teren, la «on-court-coaching», am câştigat meciurile respective. Am învăţat multe lucruri de la el. Am învăţat să mă adaptez la meci, în funcţie de adversară, fără a-mi abandona stilul, să fiu agresivă în aşa fel încât să-mi câştig punctele, nu să aştept o greşeală neforţată a adversarei”, a declarat Simona Halep. 

În primul tur, jucătoarea noastră a învins-o cu scorul de 6-2, 6-0 pe japoneza Nao Hibino în doar 43 de minute, asigurându-şi în faza următoare a competiţiei o confruntare cu Zarina Diyas, din Kazahstan. Chiar dacă este abia în turul secund, ziariştii deja fac comparaţie între sezonul 2014 şi cel de acum. Atunci, a ajuns în finală la Madrid, după care a jucat şi finala de la Roland Garros. Acum, a cucerit titlul în Spania, aşa că toată lumea aşteaptă să cucerească trofeul şi în Franţa. “Doamne ajută să se repete, dar va fi greu. Mai sunt multe meciuri în faţă, abia am câştigat primul tur. Aştept, să vedem ce putem face. Sunt sănătoasă, sunt capabilă acum să duc şi mai mult de şase meciuri. Sunt într-o formă fizică foarte bună şi mental sunt foarte bine”, a punctat Halep.

Monica şi Sorana au jucat marți seară

Marți seară (24 mai), după închiderea ediţiei, urmau să evolueze în primul tur la Roland Garros alte două românce: Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Sorana o avea ca adversară pe favorita 8, Elina Svitolina, în vreme ce Monica Niculescu a întâlnit-o pe Pauline Parmentier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net