Simona Halep: "Am avut un sezon de nota 7-8"

Ultima actualizare:

    Meciurile disputate  pe zgura de la Madrid  i-au adus Simonei cea  mai mare satisfacţie  în acest sezonFOTO: Guliver/ GettyImages
Meciurile disputate pe zgura de la Madrid i-au adus Simonei cea mai mare satisfacţie în acest sezonFOTO: Guliver/ GettyImages

Simona Halep şi-a început vacanţa cu o mică lecţie de tenis alături de cei mici. 130 de prichindei au venit ieri la o preselecţie la care printre „examinatori” s-au aflat Simona Halep şi Monica Niculescu. La final, Simona a vorbit despre mai multe aspecte ale vieţii şi carierei ei.

Despre meciurile de care îşi aduce aminte cu cea mai mare plăcere din 2016: „Cu mare plăcere îmi amintesc toate meciurile de la Madrid şi Montreal, pentru că am câştigat. Bineînţeles, şi cel din România a fost un turneu foarte plăcut, chiar dacă primele meciuri au fost mai grele”.

Despre cel mai trist moment: „Îmi pare rău cel mai mult de meciul de la Wimbledon, din sferturi, când am fost foarte aproape şi totuşi am pierdut (n.r. a fost învinsă cu 7-5, 7-6 de Kerber). Aş vrea să rejoc acel meci”.

Despre nota pe care şi-ar acorda-o pentru anul 2016: „Pentru anul acesta mi-aş acorda o notă în jur de 7-8, pentru că prima parte a anului a fost destul de dificilă, nu a fost un sezon întreg ca formă maximă şi aş vrea să ajung să fiu bine toate turneele din anul următor şi să nu am aşa probleme de sănătate. Acum sunt OK, am rezolvat problemele de sănătate, am o mică vacanţă, apoi voi începe din nou pregătirea”.

Despre noii lideri ATP şi WTA: „Andy joacă foarte bine, merită locul 1, chiar m-am bucurat foarte mult pentru el. Kerber este la fel, o luptătoare şi munceşte foarte mult. Cred că ambii merită să-şi vadă visul transformat în realitate. Sunt, de fapt, mai mulţi care pot ajunge acolo, şi de ce nu, poate şi eu”. 

Despre obiectivul ei pentru 2017: „Pentru mine, obiectivul a fost mereu acelaşi: să cuceresc un titlu de Grand Slam. E mult mai important decât locul în clasament. Pentru asta mă antrenez în fiecare zi, la asta mă gândesc în fiecare zi: să câştig un turneu de Grand Slam”.

Despre programul de pregătire: „În mod normal, nu voi face Sărbătorile în România. Planul este să plec să mă antrenez în străinătate, dar nu se ştie. O să îmi fie dor de Sărbători, de atmosferă, de vremea rece, dar trebuie să te sacrifici. Pregătirea din Australia nu va fi neapărat diferită, dar vremea va fi altfel şi o să pot să mă acomodez mult mai bine la temperatura de acolo”. 

Despre gândurile de măritiş: „Nu mă mărit. Nu am relaţie, nu sunt cu Costa Ponte, cum s-a scris. Nu mă mărit şi nu am de gând să mă mărit în viitorul apropiat. Dar într-o zi o voi face”.

Despre locul favorit pentru petrecerea unei vacanţe: „Nu prea am fost în vacanţe, dar o să mă interesez. Îmi plac Bali, Maldive... Sunt multe locuri în care vreau să mă duc, dar momentan nu mă gândesc la asta”.

Despre viitorul în tenis al nepoatei: „O să fiu cu ea pe teren, dar nu ştiu dacă o să-i placă. Dacă o să-i placă, cu drag o să fiu alături de ea. Dacă nu, nu o să o forţăm”.

A jucat tenis cu copiii


    Simona are multă  răbdare cu copiii
Simona are multă răbdare cu copiii

Simona Halep a îndeplinit şi rolul de examinator în preselecţia organizată de clubul Stejarii, din Bucureşti. Ea a fost foarte încântată de ce a văzut. „Mă bucur să fiu aici azi, am stat special o zi în plus, pentru că aveam un alt drum, dar mereu când sunt cu copiii mă simt bine. La fel eram şi eu, entuziasmată să joc, am fost mereu la antrenamente, îmi plăcea să joc. Nu am zis niciodată nu, a fost dragoste la prima vedere. Acum, la Stejarii au venit cam 130 de copii, se vor alege în jur de 25. Dintre cei veniţi anul trecut, mulţi au câştigat turnee. Se pot antrena gratis un an de trei ori pe săptămână, e ceva extraordinar”, a spus actualul număr 4 mondial. Simona nu se gândeşte încă la deschiderea unei şcoli de tenis: „Momentan, mi-e greu să mă gândesc la o şcoală de tenis, încă am de jucat, dar e posibil, de ce nu? În viitor, mi-ar plăcea să ajut nişte copii să ajungă cât mai sus în acest sport”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net