Simona Halep a ajuns în țară! Primele declarații după ce-a ajuns, oficial, numărul 1 WTA

Ultima actualizare:

    Simona halep a revenit in Romania ca lider mondialFOTO: Dorin Constanda
Simona halep a revenit in Romania ca lider mondialFOTO: Dorin Constanda

Simona Halep a ajuns luni în ţară, în jurul orei 12.00, la Aeroportul Henri Coandă, unde a fost aşteptată de Ministrul Sportului, reprezentanţii Federaţiei Române de Tenis şi alte personalităţi.

Simona Halep e de azi noul număr unu mondial şi azi va reveni în România. Ea soseşte din China, acolo unde a ajuns până în finală, dar a pierdut în faţa Carolinei Garcia, 4-6, 6-7.

Totuşi performanţa de a deveni cea mai bună din lume s-a înregistrat după semifinala câştigată în faţa Jelenei Ostapenko, 6-2, 6-4.

Halep este prima româncă lider mondial, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, de la introducerea clasamentului computerizat, în 1975.

Simona a fost felicitată şi de preşedintele Klaus Iohannis, care a postat pe facebook: "Felicitări, Simona Halep, pentru obţinerea primului loc în clasamentul WTA! Profesionalismul, determinarea şi dedicarea demonstrate pe terenul de tenis au făcut posibilă această extraordinară performanţă!".

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net