Simona e cuceritoare! Povestea titlului cucerit de Halep la Shenzhen

Ultima actualizare:

    Simona, cu trofeul de la Shenzhen
Simona, cu trofeul de la Shenzhen

Nimeni n-a reuşit s-o oprească pe Simona Halep la Shenzhen. Nici măcar ploaia care a amânat finala cu aproximativ cinci ore, meciul cu Siniakova fiind mutat într-o sală fără tribune.

Lidera mondială a momentului nu va uita uşor felul în care a cucerit cel de-al 16-lea trofeu al carierei. Turneul de la Shenzhen a fost unul de importanţă minoră în circuitul WTA, dar povestea ultimei zile de concurs e una impresionantă. Programată la 8.00 dimineaţa (ora României), finala Simona Halep – Katerina Siniakova a fost amânată succesiv din cauza unei ploi persistente care a afectat ieri întreg sudul Chinei. Cum prognoza nu era una favorabilă, organizatorii au luat o decizie extremă după patru ore de aşteptare. S-a hotărât ca cele două finale, de simplu şi de dublu, să se joace într-o altă locaţie, mai exact într-o sală aflată la câţiva kilometri distanţă. Astfel, de pe arena centrală a complexului de la Shenzhen, Halep şi Siniakova au aterizat într-un „balon”, o incintă fără prea multe facilităţi, fără tribune (deci fără spectatori!) şi fără posibilitatea ca meciul să fie preluat de televiziuni. Aşadar, s-a jucat cu „porţile închise”, cum se spune la fotbal, o senzaţie cu care jucătoarea noastră s-a întâlnit în premieră.


    Aşa arată sala în care s-a jucat finala
Aşa arată sala în care s-a jucat finala

În fine, lâsând la o parte condiţiile de joc, finala Halep – Siniakova a fost una fără istoric, în ciuda faptului că s-a încheiat după trei seturi. Trofeul de la Shenzhen a poposit în braţele Simonei după numai o oră şi 13 minute, românca dominând-o categoric pe cehoaică în seturile unu şi trei (6-1, 2-6, 6-0). „Numărul 1 mondial joacă precum numărul 1 mondial”, a notat contul de twitter al competiţiei pe final de meci, atunci când Simona Halep o spulbera pe Siniakova. Pentru Halep urmează acum o săptămână de pauză, ultima înainte de marea provocare a începutului de an, Australian Open, turneul de Mare Şlem de la Melbourne. „E grozav că am pornit în acest an cu un titlu câştigat. Să mă gândesc şi la un Grand Slam poate este prea mult în acest moment. Bineînţeles, o să dau totul, visul meu e să câştig un turneu de Mare Şlem”, a declarat Halep imediat după finala de la Shenzhen.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net