Serena Williams a scris o nouă pagină de istorie la Wimbledon

serena_williams_wimbledon.jpg

Serena Williams joacă în semifianle la Wimbledon 2018
Serena Williams joacă în semifianle la Wimbledon 2018
FOTO: EPA

Pare un paradox să alături Serenei Williams expresia „cea mai slab claastă jucătoare”, dar aceasta e realitatea. Americanca a stabilit, prin calificarea în semifinalele de la Wimbledon, un nou record pentru turneul londonez.

Serena Williams a mai scris o pagină de istorie în tenisul mondial: a devenit cea mai slab clasată jucătoare care reuşeşte să se califice în semifinalele turneului de la Wimbledon. În sferturile de finală, americanca devenită mamă în urmă cu 10 luni a învins-o, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, pe Camila Giorgi, din Italia. Nici o jucătoare clasată măcat pe locul 181 în clasamentul mondial înaintea turneului, poziţie ocupată de Serena Williams, nu a mai ajuns vreodată în penultimul act la Wmbledon. Următoarea adversară a fostului lider mondial va fi nemţoaica Julia Goerges, care se află în premieră în această fază. Cealaltă semifinală va avea loc tot azi, între Jelena Ostapenko şi Angelique Kerber.

Prin calificarea în semifinale, Serena Williams şi-a asigurat un salt de 130 de locuri în clasamentul mondial, ea urmând să ocupe în cel mai rău caz poziţia a 51-a în ierarhie. O calificare în finală ar aduce-o pe locul 28 în lume, în vreme ce un eventual succes la Londra ar face-o să revină în Top 20. Mai precis, va ocupa locul 19. 

Şi în proba de dublu se petrec lucruri foarte interesante. Ambele clasamente vor avea, de luni, noi lideri mondiali. La feminin consemnăm o premieră: prima jucătoare din Ungaria care a urcat pe primul loc în ierarhie. Este vorba de Timea Babos, care a ajuns până sferturi la Wimbledon, rezultat de ajuns pentru a deveni numărul 1. La masculin, pe primul loc va reveni o legendă a tenisului, Mike Bryan. Acesta va deveni, la 40 de ani şi 78 de zile, cel mai vârstnic lider mondial din istorie, depăşind recordul deţinut din 9 septembrie 2012 de canadianul Daniel Nestor, care atunci avea 40 de ani şi 5 zile.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1