Se vede Olimpiada! Sorana Cîrstea câștigă teren

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea  are în palmares  un sfert de finală  jucat pe zgura de  la Roland GarrosFOTO: Guliver/ GettyImages
Sorana Cîrstea are în palmares un sfert de finală jucat pe zgura de la Roland GarrosFOTO: Guliver/ GettyImages

Sorana Cîrstea continuă forma bună din acest an. Ea a început sezonul pe locul 243 în lume, iar acum este la doar câteva victorii distanţă de prezenţa la Jocurile Olimpice! Totul depinde de cât de departe merge la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros.

Joi (19 mai), Sorana Cîrstea a învins-o cu scorul de 6-2, 6-4 pe slovaca Jana Cepelova şi a ajuns în turul decisiv al calificărilor turneului de la Roland Garros, acolo unde va juca împotriva unei jucătoare clasate pe locul 180 în lume, belgianca Elise Mertens.

Dacă va continua prestaţiile foarte bune pe care le-a avut pe zgura pariziană în acest an, Sorana Cîrstea, care acum ocupă locul 99 în lume, ar putea prinde în ultima clipă un loc pentru Jocurile Olimpice de la Rio! Inclusă în echipa olimpică lărgită de Federaţia Română de Tenis – au fost nominalizaţi doar sportivii români care şi-au făcut baremul de meciuri în Fed Cup sau Cupa Davis – Sorana mai are la dispoziţie două săptămâni pentru a intra între primele 60-70 de jucătoare ale lumii. Jucătoarele calificate vor fi anunţate în funcţie de clasamentul mondial WTA care va fi publicat pe 6 iunie, imediat după Roland Garros. Iar Sorana, dacă va ajunge în turul trei la Roland Garros, poate trage speranţă că se va număra printre jucătoarele calificate la Rio. O calificare în turul 3 la Paris ar aduce-o pe locul 74, în vreme ce o calificare în optimi ar readuce-o pe Sorana între primele 70 de jucătoare ale lumii. Adică ar fi ca şi calificată pentru Rio. 

Tot ieri, Andreea Mitu a ajuns în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros. Ea a învins-o cu scorul de 7-5, 6-3 pe chinezoaica Jia-Jing Lu şi va juca în finala acestei faze contra elveţiencei Victorija Golubic.

Tragerea la sorţi a meciurilor de pe tabloul principal va avea loc azi. Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru au fost direct acceptate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net