Se sacrifică pentru România!

Ultima actualizare:

    Simona Halep va fi liderul echipei de Fed Cup a României în meciul cu Cehia, care va avea loc la ClujFoto: AP
Simona Halep va fi liderul echipei de Fed Cup a României în meciul cu Cehia, care va avea loc la ClujFoto: AP

Simona Halep a demonstrat încă o dată că este o mare româncă. Ea a decis să-şi amâne operaţia de deviaţie de sept pe care o programase în această săptămână pentru a putea juca împotriva Cehiei în Fed Cup. Chiar dacă acest lucru înseamnă să-şi pună în pericol prezenţa la următoarele turnee.

În chiar ultimul moment, ieri fiind ultima zi de anunţare a loturilor pentru meciurile de Fed Cup, căpitanul Alina Tecşor-Cercel a făcut anunţul surpriză: liderul de valoare al fetelor noastre, Simona Halep, a doua tenismenă a lumii, a decis să treacă peste problemele de sănătate pe care le-a acuzat de la începutul anului şi să facă parte din echipa României. „Mă bucur foarte mult că am putut să dau echipa azi. Mă bucur că Simona şi-a amânat operaţia pentru a fi alături de noi la Fed Cup. E un lucru bun pentru toată lumea. Este foarte bucuroasă că a depăşit o parte din problemele pe care le avea şi este entuziasmată că face parte din echipă. E foarte important că e alături de noi. Forma ei fizică sper să-i permită să joace la cel mai înalt nivel. Cred că a făcut eforturi mari să joace şi când şi-a dat seama că poate, şi-a amânat operaţia”, a declarat Alina Tecşor-Cercel, la Dolce Sport. 

Chiar dacă par vorbe mari, trebuie subliniat sacrificiul pe care îl face Simona Halep prin venirea la lotul naţional. Zilele trecute, ea anunţase că nu poate evolua contra Cehiei, deoarece trebuie să se opereze la nas. Problema este însă că dacă ar fi făcut această intervenţie acum, ea ar fi ratat sigur doar turneele de la Dubai şi Doha, de la mijlocul lunii februarie, urmând să revină, dacă totul mergea bine, la Indian Wells, programat din 9 martie. Acum, dacă Simona şi-a amânat operaţia până după meciul de Fed Cup, aşa cum sugerează Alina Tecşor, înseamnă că ea va lipsi nu doar de la Doha şi Dubai, dar şi de la Indian Wells competiţie pe care a câştigat-o anul trecut. Iar o absenţă de la toate aceste turnee ar putea să o arunce pe Simona în afara Top 10 mondial. Partea bună este că ieri Halep a avut un prim antrenament la Centrul Naţional de Tenis şi s-a simţit foarte bine.

Partida dintre România şi Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale 1 a Fed Cup, va avea loc la Cluj, în zilele de 6 şi 7 februarie. Adversarele noastre vor veni aproape cu cea mai bună echipă: Petra Kvitova (7 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) şi Denisa Allertova (66 WTA).

Andreea Mitu, convocată în echipă


    Foto: AP
Foto: AP

Accidentarea Alexandrei Dulgheru a scos-o din echipa de Fed Cup a României. Locul ei a fost luat de Andreea Mitu, care va fi a patra jucătoare a lotului. Primele 3 tenismene vor fi Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu. Chiar dacă şi Irina Begu a revenit accidentată din Australia, aceasta va juca, mai mult ca sigur, în meciurile de simplu. De asemenea, va juca şi la dublu, alături de Monica Niculescu.

Horia Tecău, în semifinale la Australian Open


    Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

Horia Tecău continuă cursa la Australian Open. Dar nu în proba lui favorită, de dublu masculin, ci în cea de mixt, unde face pereche cu Coco Vandeweghe, din SUA. În sferturile de finală, Tecău şi partenera lui au învins cu scorul de 6-3, 6-7 (5), 10-6 perechea Bethanie Mattek-Sands/Bob Bryan, cotată cu a doua şansă la titlu. Culmea e că Horia trebuia, în acest turneu, să facă dublu chiar cu Bethanie, dar americanca a decis să joace alături de Bob Bryan pentru a se pregăti pentru Jocurile Olimpice. Următorii adversari ai cuplului Tecău/ Vandeweghe vor fi Treat Huey (Filipine) şi Andreja Klepac (Slovenia). Semifinala va avea loc vineri, iar finala duminică dimineaţă.

Poate cădea de pe locul 2

Simona a avut un început de an foarte slab. Din cauza problemelor de sănătate s-a retras de la Brisbane, a fost eliminată în semifinale la Sydney şi a părăsit Australian Open în primul tur. Acum, ea riscă să piardă locul 2 în lume. Soarta ei depinde de Serena Williams. Dacă americanca va lua titlul, Simona va rămâne pe 2. Semifinalele se joacă azi: Serena Williams – Agnieszka Radwanska şi Angelique Kerber – Johanna Konta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net