Românii i-au luat 650.000 € lui Ţiriac

Ultima actualizare:

    Simona Halep  va urca cel puţin  până pe locul  5 WTA, de la începutul  săptămânii viitoare
Simona Halep va urca cel puţin până pe locul 5 WTA, de la începutul săptămânii viitoare

Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Horia Tecău şi Florin Mergea au câştigat peste 600.000 de euro de la Ion Ţiriac, datorită rezultatelor obţinute până aseară la turneul de la Madrid, competiţie deţinută de miliardarul român.

2016 a fost un an foarte bun pentru tenismenii români care au luat startul la turneul de la Madrid. Atât în proba de simplu feminin, cât şi la dublu masculin, sportivii ”tricolori” au avut un parcurs remarcat de toată lumea. La feminin, Simona Halep a ajuns până în semifinale (n.r. a jucat aseară, după închiderea ediţiei,  pentru calificarea în finală cu Sam Stosur, din Australia), Sorana Cîrstea, Patricia Ţig şi Irina Begu s-au oprit în sferturi, toate aceste performanţe find răsplătite cu sume importante de Ion Ţiriac, românul care patronează turneul Premier Mandatory.

În sferturi, la feminin au fost 4 conaţionale

Pentru semifinale, Halep a luat 225.300 de euro, iar cele trei care au atins faza primelor opt au câştigat câte 114.500 de euro. Şi Monica Niculescu i-a scos bani din buzunar lui Ţiriac, 13.500 de euro, pentru prezenţa pe taboul principal. Băieţii de la dublu l-au ”sărăcit” şi ei un pic pe miliardarul român. Calificarea în semifinale a lui Horia Tecău i-a adus acestuia un cec de 69.433 de euro, pe care-l va împărţi cu partenerul lui olandez Jean Julien Rojer. Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna au încasat 35.630 de euro pentru meciurile făcute la turneul de la Madrid.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net