România și Cehia, egale după prima zi în FedCup

halep-simona-fed-cup-romania-cehia.jpg

Simona Halep a controlat ambele seturi ale meciului cu Siniakova
Simona Halep a controlat ambele seturi ale meciului cu Siniakova
Foto: AFP

Victorioase ieri, Simona Halep și Karolina Pliskova se înfruntă astăzi, la ora 14.00, într-un meci care poate decide cine merge în semifinalele FedCup

Calculele hârtiei s-au confirmat, favoritele impunându-se clar în meciurile de ieri. 
În prima partidă, Mihaela Buzărnescu (locul 29 WTA) s-a înclinat, 1-6, 4-6, în fața Karolinei Pliskova (5 WTA). După un prim ghem extrem de disputat, în care a ratat două șanse de a puncta pe serviciul adversarei, românca a cedat inițiativa, fiind dominată categoric de jucătoarea cehă. Astfel că setul 1 s-a încheiat în numai 35 de minute. În următorul, Miki a avut o evoluție mult mai bună, fapt recunoscut și de Pliskova la conferința de presă. Buzărnescu a servit mult mai bine și a riscat mai mult. Echilibrul s-a rupt la 4-4, când Karolina a reușit break-ul ce a făcut diferența.  
După meci, Mihaela Buzărnescu a declarat că ar accepta să fie înlocuită în meciul al doilea de simplu. "Sunt pregătită. Mă simt bine. Abia aştept să joc, dacă voi fi eu. Dacă nu voi fi eu, voi fi acolo să susţin echipa. Pentru că de asta suntem aici, ca echipa să câştiga la finalul celor două zile. Nu contează că joc sau nu joc eu", a spus Miki, care s-a referit și la suprafața de joc: "Nu mi s-a părut o suprafaţă rapidă, ci una medie, dură. Nu sărea mingea foarte mult. Pe mine nu m-a dezavantajat deloc şi nici lumina nu m-a deranjat", a declarat Buzărnescu, potrivit Telekom Sport.

Simona și-a respectat statutul

A doua partidă s-a desfășurat cam după același scenariu ca prima, doar că de data aceasta reprezentanta țării noastre s-a aflat într-o postură dominantă. Fost lider mondial, actualmente pe locul 3, Simona Halep a început în trombă meciul cu Katerina Siniakova (locul 44 WTA), conducând cu 5-2 și având 40-0. Constănțeanca n-a profitat de acest avantaj, câștigând setul cu 6-4. În următorul, povestea nu s-a mai repetat. Halep și-a respectat statutul și a încheiat conturile mult mai repede (6-0).    
Câștigătoarea confruntării dintre România și Cehia, de la Ostrava, se va decide astăzi. O opțiune important se va lua chiar în primul meci, care le opune pe liderii celor două echipe, Halep și Pliskova. Această dispută va fi urmată de aceea dintre Buzărnescu și Siniakova, iar în caz de egalitate la 2 meciul de dublu va fi cel decisiv. 

Galerie frenetică în sala-patinoar de la Ostrava

Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, suporterii echipei de FedCup a României și-au făcut simțită prezența și în sala-patinoar de la Ostrava. Printre aceștia s-a aflat și Emil Boc, primarul Clujului făcându-și apariția cu o tobă! De altfel, fostul premier al României a postat imagini de la meci pe pagina sa de Facebook cu mesajul: ”Clujul susține naționala României la tenis!”. 

FedCup, Grupa Mondială, sferturi de finală
Cehia – România 1-1
Franța – Belgia 1-0
Germania – Belarus 0-2
Australia – SUA (după închiderea ediției)
Echipele câștigătoare se califică în semifinale, învinsele vor susține ”baraj” de menținere

România – Cehia
Programul întâlnirilor
Astăzi

Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu 6-1, 6-4
Katerina Siniakova – Simona Halep 4-6, 0-6
Mâine, de la ora 14.00
Karolina Pliskova – Simona Halep
Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu
Siniakova/Krejcikova – Begu/Niculescu
Meciurile sunt transmise de Digi Sport și Telekom Sport

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1