România - Rusia, în ”barajul” Fed Cup 2020

-fedcup-romania-tenis-25-sport-pictures.jpg

Echipa României a disputat semifinale în ediția de anul acesta a Fed Cup
Echipa României a disputat semifinale în ediția de anul acesta a Fed Cup

Fiind gazdă a întâlnirii din 7 și 8 februarie 2020, echipa României e favorită la calificarea în faza finală a Fed Cup

Rusia nu mai are forța din urmă cu 10-15 ani în contextul în care Maria Șarapova se află la apusul carierei sale. Rămâne de văzut, însă, dacă Simona Halep se va răzgândi și va participa la competiție în noul ei format. 
În acest moment, Rusia ocupă poziția a 16-a în ierarhia Fed Cup, în timp ce echipa noastră este pe 6. Dispunând de 11 jucătoare în Top 100 mondial, dintre care Daria Kastakina este cea mai bine clasată dintre ele, pe 42, viitoarea adversară a României a câștigat de patru ori competiția (2004, 2005, 2007, 2008). 
Cele două echipe nu s-au mai înfruntat până acum în Cupa Federației, însă România a disputat două întâlniri contra URSS-ului, în 1978 (în Australia) și în 1986 (în Cehoslovacia), ambele fiind pierdute cu 0-3.
Celelalte întâlniri din Play-Off stabilita în urma tragerii la sorți de la Londra: SUA - Letonia, Belarus - Olanda, Germania - Brazilia, Spania - Japonia, Elveția - Canada, Belgia - Kazahstan și Marea Britanie - Slovacia. Câștigătoarele celor opt meciuri de baraj se vor califica la turneul final de la Budapesta, programat între 14 și 19 aprilie 2020. Acolo și-au asigurat prezența Franța și Australia, cele două finaliste ale ediției 2019 a Fed Cup, Ungaria, ca țară gazdă, și Cehia, care a primit un wild-card din partea ITF datorită rezultatelor din ultimii ani.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1