România joacă după noi reguli în Cupa Davis

Ultima actualizare:

    Marius Copil
Marius Copil

Partida dintre România şi Luxemburg va avea loc în doar două zile, iar meciurile vor fi mai scurte

Echipa de Cupa Davis a României îşi începe în acest weekend, la Piatra Neamţ, ascensiunea spre revenirea în cea de-a doua divizie valorică a tenisului masculin. Meciul cu Luxemburg este interesant şi din alt punct de vedere: se va disputa după un nou regulament.

Pentru prima dată în istorie, meciurile de Cupa Davis din Grupa I şi Grupa a II-a, din care face parte acum şi România, se vor juca în două zile, nu în trei. Acesta e motivul pentru care disputa cu Luxemburg va avea loc sâmbătă şi duminică. Conform noilor reglementări, în prima zi se dispută primele două meciuri de simplu, iar în cea de-a doua zi de concurs trei partide. Foarte important, ziua se va deschide cu partida de dublu, după care vor avea loc ultimele două meciuri de simplu.

Această nouă programare a meciurilor este posibilă deoarece s-a mai făcut o modificare foarte importantă: partidele se vor disputa după sistemul „cel mai bun din trei seturi”.

Echipa noastră se prezintă la Piatra Neamţ în cea mai bună formulă posibilă, dar cu un nou căpitan nejucător, Gabriel Trifu. Acesta l-a înlocuit pe Andrei Pavel, care a intrat în echipa Simonei Halep. Marius Copil, singurul român din prima sută mondială, este liderul echipei noastre. El va fi secondat în meciurile de simplu de Nicolae Frunză, pentru ca la dublu să fim reprezentaţi de vicecampionii olimpici, Horia Tecău şi Florin Mergea. Ordinea meciurilor va fi stabilită în cursul tragerii la sorţi de azi, dar sigur este că sâmbătă primul meci începe la ora 12.00, iar duminică la ora 11.00.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net