România are cinci jucătoare în Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Irina Begu în actiuneFOTO: Sportpictures.eu
Irina Begu în actiuneFOTO: Sportpictures.eu

Recent încheiatul weekend a demonstrat că România trăiește în turneele internaționale și fără să joace Simona Halep. Rezultatele înregistrate de conaționalele noastre au făcut ca de ieri să avem din nou 5 românce în Top 100 mondial.

Performerele săptămânii au fost Patricia Țig și Irina Begu. Ambele au urcat câte 21 de locuri și au revenit în același timp în prima sută mondială. Patricia este noul număr 84 grație semifinalei jucate la turneul WTA de la Hua Hin, iar Irina a urcat până pe 97 după ce a cucerit titlul la turneul ITF de la Cairo, dotat cu premii de 100.000 de dolari. În afara celor două, în Top 100 mondial le mai avem pe Simona Halep (nr. 2), pe Sorana Cîrstea (nr. 70) și pe Ana Bogdan (nr. 91).Cu cele 5 prezențe în prima sută, România se situează pe locul 4, la egalitate cu China și Germania. Lider absolut este SUA, cu 17 jucătoare în prima sută, un adevărat record. Americancele sunt urmate de reprezentantele Cehiei, cu 8 tenismene, și Rusiei, cu 7.

Dintre cele cinci jucătoare românce din prima sută, săptămâna asta le vom vedea jucând în turneul de la Dubai doar pe Simona Halep și pe Sorana Cîrstea. Dacă prima e direct calificată în turul secund, grație posturii de principală favorită, Sorana a avut nevoie de trei victorii în calificări pentru a ajunge pe tabloul principal. În meciul decisive, Sorana a învins-o cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4 pe Carla Suarez Navarro, din Spania. În primul tur de pe tabloul principal, Sorana va juca împotriva estoniencei Anett Kontaveit, ocupanta locului 24 mondial.

Tot ieri, Ana Bogdan a fost eliminată în meciul decisiv al calificărilor de 6-4, 7-6 de belorusa Aliaksandra Sasnovich.

Țările cu cele mai multe jucătoare în Top 100

1. SUA – 17

2. Cehia – 8

3. Rusia – 7

4-6. ROMÂNIA – 5

China – 5

Germania - 5

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net