România, aproape de surpriză în Fed Cup. A pierdut la limită cu Rusia

Ultima actualizare:

    Jaqueline Cristian a obținut victoria carierei în proba de simplu la Fed CupFOTO: Mediafax
Jaqueline Cristian a obținut victoria carierei în proba de simplu la Fed CupFOTO: Mediafax

Tinerele jucătoare din echipa de Fed Cup a României s-au comportat cu mult peste așteptări în fața marii favorite, Rusia. Chiar dacă ”tricolorele” au pierdut cu 3-2, probabil că nimeni nu se aștepta ca partida din Grupa Mondială dintre cele două formații să fie decisă de meciul de dublu.

Disputată la Cluj, întâlnirea dintre România și Rusia din Fed Cup va rămâne ca una de referință pentru tenisul feminin românesc, chiar dacă până la urmă fetele noastre s-au declarat învinse. A demonstrat că există viață și după Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu în acest sport, că avem niște jucătoare care chiar reprezintă un viitor de aur pentru tenisul nostru. După ce prima zi s-a încheiat cu scorul general de 1-1, Ana Bogdan aducând punctul victoriei din ziua inaugurală, după 6-3, 6-7, 6-1 cu Veronika Kudermetova, sâmbăta a fost una interzisă cardiacilor. Mai întâi, aceeași Ana Bogdan a făcut un meci superb contra ocupantei locului 28 în lume, Ekaterina Alexandrova. La capătul a două ore și 25 de minute, rusoaica s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-5, dar prestația româncei a fost una de excepție, demonstrând că locul ei e măcar în Top 50 mondial, dacă nu cumva chiar mai sus. Acum, Ana ocupă poziția a 90-a în ierarhia WTA.

La scorul de 1-2, căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a făcut o mutare senzațională. A înlocuit-o pe Gabriela Ruse, ocupanta locului 160 mondial, care în prima zi a părut depășită de miza jocului și a trimis pe teren o altă debutantă, pe Jaqueline Cristian (197 WTA). Ei bine, aceasta, deși a avut un start de meci cu emoții, și-a revenit din mers și a reușit victoria carierei: 7-5, 6-3 cu ocupanta locului 38 WTA, Veronika Kudermetova. La final, la interviul de după meci, Jaqueline a realizat parcă ce mare victorie a obținut și a fost doborâtă de emoții, vorbind cu lacrimi în ochi: ”Mi-am zis că nu am nimic de pierdut, că dacă lupt pentru fiecare minge e singura mea şansă. Cu toată energia de aici, cu echipa, cu fanii, cu tot ce e în jur am ştiut că trebuie să lupt până la ultima minge. Vă iubesc mult de tot, vă mulţumesc!”, a spus jucătoarea noastră.

Din păcate, în meciul de dublu, schimbările făcute de Segărceanu nu au mai fost atât de inspirate. Intrate în locul Irinei Bara și Ralucăi Olaru, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse nu au rezistat în fața cuplului Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya. Rusoaicele s-au impus cu 6-3, 6-2 și au calificat Rusia la turneul final al Fed Cup.

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6

Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7, 6-1

Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova 5-7, 6-3, 5-7

Jaqueline Cristian - Veronika Kudermetova 7-5, 6-3

Jaqueline Cristian/ Gabriela Ruse – Anna Blinkova/ Anna Kalinskaya 3-6, 2-6

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net