Româncele cuceresc Parisul

Ultima actualizare:

    Irina Begu, favorita nr. 25. Simona Halep e cap de serie nr. 6Fotografii: GettyImages
Irina Begu, favorita nr. 25. Simona Halep e cap de serie nr. 6Fotografii: GettyImages

Ediţia din acest an a Openului francez le prieşte de minune fetelor noastre. Simona Halep, locul 6 în clasamentul mondial, şi Irina Begu, favorită 25 de turneului, şi-au câştigat ieri meciurile din turul trei, ajungând astfel, amândouă, în optimile de finală. Halep o va întâlni pe Sam Stosur, cap de serie 21, iar Begu se va duela pentru sferturi cu Shelby Rogers, locul 108 WTA.

Româncele au avut meciuri grele în turul trei al turneului de la Roland-Garros. Simona Halep era favorită în meciul cu japoneza Naomi Osaka, locul 101 WTA, iar Irina Begu era cotată cu prima şansă în duelul cu Annika Beck, din Germania, locul 39 mondial. Calculele hârtiei au corespuns doar în finalul celor două dispute, pentru că, pe teren, şi Simona şi Irina s-au chinuit serios cu adversarele lor. Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de niponă, care, de altfel a şi câştigat manşa inagurală, 6-4. În următoarele două seturi Halep a fost mult mai exactă, s-a mai liniştit un pic şi a terminat 6-2, 6-3.

”A fost un meci greu. E tânără, joacă un tenis frumos, fără emoţii. Eu am fost un pic prea nervoasă, dar e bine că am câştigat”, i-a mărturisit Halep lui Ilie Năstase, la microfonul Eurosport.

Nici Irina Begu n-a obţinut o calificare fără emoţii. Cap de serie 25, românca a jucat tot trei seturi cu nemţoaica de pe locul 39 WTA. Peste două ore a jucat Begu pentru victoria, 6-4, 2-6, 6-1, care a propulsat-o pentru prima dată în optima la Openul francez. 

”Mă bucur că am reuşit să câştig în condiţii de oboseală. În setul secund s-a văzut puţin că Ilie Năstase nu a mai fost în tribune să-mi poarte noroc şi l-am pierdut. Plecase la meciul Simonei”, a glumit Irina Begu la Eurosport. 

În faza următoare, Halep va juca împotriva Samanthei Stosur , locul 24 WTA şi cap de serie numărul 21. Australianca a trecut de Lucie Safarova (Cehia), în trei seturi, de 6-3, 6-7 (7), 7-5. Ultima dată, Simona Halep a jucat cu Stosur (4-3 la întâlniri directe) în semifinalele Madrid Open, la 6 mai, când românca a câştigat cu 6-2, 6-0, în 51 de minute. Irina Begu se va duela pentru sferturi cu Shelby Rogers. Americanca, locul 108 WTA, a furnizat ieri surpriza la competiţia de la Paris, după ce a eliminat-o pe sportiva cehă Petra Kvitova, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 10 în trei seturi: 6-0, 6-7 (3), 6-0.

Una caldă, una rece la dublu masculin

Florin Mergea/Rohan Bopanna, cap de serie numărul 6, s-a calificat în optimile de finală, după succesul în souă seturi, 6-3, 6-4 în faţa cuplului francez Gregoire Barrere/Quentin Halys. Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 2, a fost eliminată în turul secund, fiind învinşi de perechea Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania), scor 5-7, 6-4, 6-3. În 2015, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au ajuns până în semifinale la Roland Garros.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net