Roger Federer, revenire cu victorie după 405 zile

Ultima actualizare:

    Roger Federer după prima victorie din 2021Foto: Guliver/ GettyImages
Roger Federer după prima victorie din 2021Foto: Guliver/ GettyImages

Roger Federer a avut o revenire cu dreptul în circuitul ATP după o pauză de 405 zile. El s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Doha.

Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 2, l-a învins, miercuri, pe britanicul Daniel Evans, locul 28 ATP, în turul al doilea al turneului de 250 de puncte de la Doha. Federer s-a impus, scor 7-6 (10/8), 3-6, 7-5, în două ore şi 24 de minute, iar în sferturi va evolua cu georgianul Nikoloz Basilashvili.

Fostul lider ATP nu mai jucase din ianuarie 2020, când a fost eliminat în semifinale, la Australian Open, de sârbul Novak Djokovic.

Accidentat la Melbourne, Roger Federer şi-a reluat antrenamentele la finalul lunii martie 2020, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, la 3 februarie 2020.

În iunie, Federer a fost operat din nou la genunchi şi a decis că nu va mai juca finalul sezonului. Din cauza pandemiei de coronavirus care a întrerupt sezonul mai mult de cinci luni, el nu a pierdut foarte multe competiţii.

Pentru că nu era refăcut în totalitate, elveţianul de 39 de ani a fost nevoit să declare forfait şi pentru startul sezonului 2021, care a culminat cu Australian Open. Federer a câştigat ediţiile 2005, 2006 şi 2011 ale competiţiei din Qatar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net