Roger Federer își continua marșul triumfal către al 6-lea titlu la Indian Wells

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După eliminarea inexplicabilă a lui Novak Djokovic în turul al treilea de la Indian Wells, primul turneu din categoria Master Series a anului, elvețianul Roger Federer, liderul clasamentului ATP, cu 10060 de puncte, își continuă marșul triumfal spre a-și păstra trofeul cucerit anul trecut în California. Obiectivul jucătorului din țara cantoanelor este de a-și adjudeca cel de-al 6-lea titlu la turneul ce se desfășoară pe hardul din “deșertul” Californian și să-l depășească, astfel, pe rivalul său, Nole, în topul celor mai prolifici jucători de la Indian Wells.

Jucătorul care deține mai multe recorduri la Indian Wells: cele mai multe finale disputate(7), cele mai multe titluri consecutive câștigate (3) și cele mai multe finale consecutive jucate (3), are de apărat 1000 de puncte în urma titlului obținut în 2017.

După un meci execrabil în turul an treilea disputat în compania japonezului Taro Daniel, locul 109 ATP, Djokovic i-a lăsat practic drumul liber tenismanului din țara cantoanelor.

În optimi, deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam va avea o misiune extrem de ușoară în fața francezului de 31 de ani,  de pe locul 100 ATP, Jeremy Chardy, în fața căruia s-a impus de trei ori în cele 4 întâlniri directe.

Într-un infografic realizat pentru a prefața acest meci, agenția de pariuri sportive Sportingbet reliefează performanțele ambilor jucători, rezultate care îl indică favorit cert pe Federer. Acesta are o medie de 1.75 seturi/meci câștigate, adică 4 seturi în cele 7 partide disputate până în acest moment.

De partea cealaltă, Chardy a reușit sa îi fure, până acum, doar 4 seturi numărului 1 mondial, având o medie de 1 set/meci câștigat.

Șanse infime pentru Chardy

Potrivit casei de pariuri sportive Sportingbet, meciul lui Chandy contra lui Federer poate fi ultimul disputat la primul turneu de Master Series al anului! Federer este creditat cu o cota de 1.04 pentru a accede în fazele superioare ale competiției și cu o cota de 1.19 de a se impune în numărul minim de seturi. Chardy se poate lăuda cu o performanță notabilă dacă reușește sa îi fure un set elvețianului aflat pe val în acest debut de sezon. O victorie în trei seturi al cvintuplului campion de la Indian Wells este creditată de către renumitul operator Sportingbet cu o cotă de 6.25.

În concluzie, pariorii în general, și fanii lui Federer, în particular, au toate motivele de a urmări o partidă interesanta în care șansele de a obține câștiguri fabuloase sunt destul de mari. Un set pierdut de multiplul campion elvețian poate echivala cu câștigarea unor sume de 6 ori mai mari decât suma pariată.

Mai mult, o eventuală surpriză furnizată de către Chardy, care ar câștiga meciul în trei seturi ar însemna câștiguri de pana la 23 de ori mai  mari decât suma jucata inițial de către pariori.

Daca va reuși sa se impună la finalul acestui turneu, Federer are ocazia de se apropia de Djokovic și Nadal la numărul de titluri de Master Series câștigate în carieră (28 fata de 30 ale rivalilor săi) și de a-l depăși pe Nadal la capitolul de finale “Masters” disputate. De asemenea, elvețianul poate depăși borna celor 60 de victorii la Indian Wells!

7.9 mil $ este valoarea totală a premiilor puse în joc pentru competiția masculina, la care iau parte peste 350 de instituții de presă din întreaga lume.

Comentatorul sportiv britanic Peter Fleming a afirmat, recent, despre Federer, că are unul dintre cele mai bune forehand-uri din istorie. În același timp, Fleming s-a declarat profund fascinat de jocul elvețianului din turul trei contra lui Federico Delbonis, la finalul căruia nu s-a putut abține sa spună că “Serviciul lui Federer este unul din cele mai bune “puncte“ ale jocului sau.” Comentatorul britanic a ajuns la concluzia ca Federer este așa de bun, atât de consistent în jocul prestat, întrucât domină prin serviciul său, iar jocul său excelează prin consistență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net