Revenire ratată în circuitul WTA. Cîrstea și Begu au pierdut la Palermo

cirstea-sorana-gettyimages-1263690768.jpg

Sorana Cîrstea a obținut ultima sa victorie în circuit în februarie, în calificările de la Dubai
Sorana Cîrstea a obținut ultima sa victorie în circuit în februarie, în calificările de la Dubai
Foto: Guliver / GettyImages

Organizat în condiții speciale, cu respectarea normelor de igienă și păstrând distanțarea fizică pe cât posibil, turneul de la Palermo n-a debutat prea bine pentru jucătoarele noastre. Sorana Cîrstea (75 WTA) și Irina Begu (81 WTA) au pierdut primele meciuri oficiale din perioada pandemiei

În meci-vedetă al primei zile, Sorana Cîrstea (75 WTA) s-a înclinat (5-7, 6-1, 4-6) în fața italiencei Sara Errani (169 WTA) după o confruntare care a durat două ore și 57 de minute. Mai vârstnică cu trei ani decât jucătoarea noastră, reprezentanta gazdelor și-a drămuit mai bine energia. Și a obținut prima sa victorie după aceea din februarie, cu iberica Sorribes Tormo (7-5, 6-4), de la Acapulco. Un eșec a înregistrat și Irina Begu  (81 WTA), care s-a înclinat (3-6, 4-6) în fața nemțoaicei Laura Siegemund (65 WTA). Incomodată și de căldură, bucureșteanca a comis mai multe duble greșeli (7-1) și a fost mai slabă pe primul serviciu (58,3% la 68,6%).

begu-irina-gettyimages-1263694189.jpg

Irina Begu s-a lupta și cu căldura în orașul sicilian
Foto: Guliver / GettyImages

Iar dacă Laura Ioana Paar (204 WTA) a ratat calificarea pe tabloul principal după ce a  pierdut dramatic (2-6, 6-7/9) cu rusoaica Liudmila Samsonova (117 WTA),  Patricia Țig (85 WTA) evoluează în această seară, după închiderea ediției, în compania estonei Anett Kontaveit (22 WTA şi cap de serie numărul 4).

Simona Halep se antrenează la București

Desemnată inițial ca favorită numărul 1 la Palermo, Simona Halep a renunțat la participare din cauza creșterii numărului de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Iar românca n-a decis rău dacă ne luăm după criticile pe care jucătorul Richard Gasquet le-a adus organizatorilor turneului din Sicilia. „Este absolut scandalos că jucătoarele se află în acelaşi hotel cu turiştii. Nu ştiu cum WTA poate accepta aşa ceva. Mi se pare o nebunie”, a spus francezul într-un interviu pentru „L'Equipe”. 
Rămasă  la București, Halep s-a antrenat când la Arenele BNR, când pe stadionul „Iolanda Balaș”. Ea urmează a participa săptămâna viitoare la turneul de la Praga. Și dacă ne luăm după jurnalista canadiană Stephanie Myles de la Open Court, Halep este înscrisă automat și la US Open deși a lăsat să se înțeleagă că nu va fi prezentă acolo, anul acesta. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1