Record pentru Novak Djokovic la Australian Open

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic a ajuns la 7 victorii la Australian OpenFoto: EPA
Novak Djokovic a ajuns la 7 victorii la Australian OpenFoto: EPA

Sârbul Novak Djokovic l-a surclasat (6-3, 6-2, 6-3) pe Rafael Nadal în finala de la Australian Open, cucerind pentru a 7-a oară trofeul la Melbourne

Pentru Novak Djokovici această victorie este cea cu numărul 28 în cele 53 de meciuri în care l-a avut ca adversar pe iberic.Succesul înregistrat ieri îi va aduce jucătorului din Serbia un premiu de 4,1 milioane de dolari australieni (aproximativ 2,95 de milioane de dolari americani), implicit 2.000 de puncte ATP, în timp ce Nadal va încasa 2,1 milioane de dolari australieni (1,5 milioane de dolari americani) şi va acumula 1.200 de puncte ATP. Pentru Djokovic turneul de la Melbourne este cel la care a obținut și cele mai bune rezultate din carieră. Cu 15 turnee de mare șlem câştigate, dintre care trei la rând, el a înregistrat 7 succese la Australian Open, în proba de simplu, depășindu-i astfel pe Roger Federer şi pe Roy Emerson, fiecare cu câte şase trofee.

Operat la mână acum un an

Victoria de ieri este cu atât mai importantă pentru Djokovic cu cât a fost obținută la un an după ce a suferit o intervenţie chirugicală la mâna dreaptă. "Încerc să privesc la călătoria mea din ultimele douăsprezece luni. Ca Rafa, am fost operat exact în urmă cu 12 luni şi să stau acum aici, în faţa voastră, azi. Să reuşesc să câştig acest trofeu, trei din ultimele patru, este extraordinar! Sunt fără cuvinte", a declarat Djokovic, pe teren.Rămas cu o victorie la Melbourne, în 2009, şi cu patru finale pierdute, Nadal a recunoscut superioritatea rivalului său.  "Am avut pe cineva în faţa mea care a jucat mult mai bine. Voi continua să lupt din greu, să muncesc din greu şi să fiu un jucător mai bun de fiecare dată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net