Raluca Olaru și Nadiia Kichenok, șanse mari pentru calificarea la Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Raluca OlaruFoto: Guliver/ GettyImages
Raluca OlaruFoto: Guliver/ GettyImages

Raluca Olaru a pierdut finala de dublu a turneului de la Bad Homburg, dar a strâns puncte importante în vederea unei calificări în premieră la Turneul Campioanelor.

Raluca și partenera ei, Nadiia Kichenok, cap de serie numărul 2, au fost învinse cu scorul de 6-3, 6-1 de principalele favorite, Darija Jurak și Andreja Klepac ale turneului de 250.000 de dolari de la Bad Homburg (Germania). Aceasta a fost a doua finală disputată în acest an de cele două – prima a fost câștigată la Sankt Petersburg. De asemenea, ele au mai ajuns în fazele superioare ale unor turnee importante, astfel că au strâns 1.211 puncte în clasamentul perechilor pe 2021. Cu acest total, ele se află pe locul 9 în lume, adică sunt primele sub linia calificării la Turneul Campioanelor, care va avea loc la Shenzhen, cel mai probabil în luna octombrie. Cum dintre cele 8 perechi din față două (Mertens/ Sabalenka și Mattek Sand/ Swiatek) nu vor participa la Wimbledon, Raluca și partenera ei au o șansă fooare mare de a mai urca în clasament. Ele au fost desemnate la Londra cap de serie 13 și vor juca în primul tur contra perechii canadiano-ruse Leylah Fernanadez/ Anastasisa Potapova.

Dacă își vor atinge obiectivul, Olaru (32 de ani), care acum e pe locul 41 în clasamentul de dublu WTA, va ajunge în premieră la Turneul Campioanelor. Ea ar fi prima jucătoare din România calificată între cele mai bune 8 cupluri ale lumii la finalul sezonului. Din păcate, la cum merg lucrurile, la Shenzhen nu va fi sigur prezentă Simona Halep. Ea se află pe locul 33 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor, fiind a doua româncă în această ierarhie, după Sorana Cîrstea, aflată pe 26. Iar la cum merg lucrurile cu accidentarea la gambă e imposibil ca jucătoarea originară din Constanța să mai poată prinde primele 8 locuri la final de sezon, mai ales după retragerea de la Wimbledon.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net