Rafael Nadal, erou în Cupa Davis pentru noua campioană, Spania

Ultima actualizare:

    Spania a cucerit pentru a sasea oară Cupa DavisFOTO: EPA
Spania a cucerit pentru a sasea oară Cupa DavisFOTO: EPA

Spania este prima campioană a Cupei Davis în noul format care a revoluționat formatul uneia dintre cele mai vechi competiții din lume. Eroul ibericilor a fost Rafael Nadal, care a arătat ca un adevărat lider mondial: a câștigat toate cele 8 meciuri (cinci de simplu și trei de dublu) disputate în cele cinci zile de concurs!

În finala competiției organizate săptămâna trecută la Madrid, Spania a învins cu scorul de 2-0 Canada, după ce Nadal l-a învins cu 6-3, 7-6 pe Denis Shapovalov, iar Roberto Bautista-Agut, al cărui tată a decedat în această săptămână, a trecut, cu 7-6, 6-3, de Felix Auger-Aliassime.

Aceasta a fost a șasea victorie a ibericilor în Cupa Davis, după cele din 2000, 2004, 2008, 2009 şi 2011, dar parcă niciodată Rafael Nadal nu și-a pus amprenta atât de mult pe succes. Ajutat și de noua formulă de disputare a competiției, cu meciuri în grupe, sferturi de finală, semifinală și finală, toate disputate într-o singură săptămână, Rafael Nadal a reușit o prestație excepțională: a câștigat toate meciurile disputate, 8 (5 la simplu și 3 la dublu). În plus, ca și cum acest palmares nu ar fi fost de ajuns, la simplu nu a piedut nici un set și, mai mult decât atât, nu a pierdut nici un game pe propriul serviciu, pe care a reușit și 41de ași.

”Rafa a jucat meciuri de simplu şi dublu aproape în fiecare zi, este MVP-ul săptămânii. Bineînţeles, vreau să ne dau credit nouă, tuturor, dar a fost uimitor ceea ce a făcut. Sunt lucruri pe care doar Rafa le poate face, dacă vreţi opinia mea, cred că este un supererou”, a declarat, la finalul celei mai frumoase săptămâni a tenisului spaniol, coechipeirul lui Rafa, Feliciano Lopez.

De altfel, prestația lui Rafa nu e o surpriză, el având de fiecare dată o motivație specială atunci când joacă pentru echipa de Cupa Davis, acolo unde nu a mai pierdut un meci din 2004. Adică de 29 de meciuri! ”A fost uimitor, toată săptămâna, mai ales când reuşeşti în final să câştigi titlul după toate acestea prin care am trecut. Şi să joci acasă este ceva dificil de descris. A fost o săptămână de neuitat pentru noi noi toţi, fără niciun dubiu”, a spus Nadal. Din echipa învingătoare, în afară de Nadal, Lopez şi Bautista-Agut, au mai făcut parte Marcel Granollers şi Pablo Carreno Busta.

Anul acesta Cupa Davis s-a disputat pentru prima dată după noul format, cel sub forma unui turneu de o săptămână, cu 18 echipe. Acestea s-au întâlnit la Madrid, oraș care va fi gazda competiției și anul viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net