Rafa Nadal nu-și va apăra titlul la US Open

Ultima actualizare:

    Rafael Nadal a câștigat de 4 ori la US OpenFoto: Guliver / GettyImages
Rafael Nadal a câștigat de 4 ori la US OpenFoto: Guliver / GettyImages

Deținător al trofeului, Rafael Nadal (2 ATP) nu va participa la ediția din acest an a US Open. Anunțul ibericului a fost făcut la puțin timp după ce organizatorii Mutua Madrid Open au hotărât anularea acestei întreceri.

Inițial, se spusese că Nadal nu va fi prezent la Flusingh Meadows  pentru a putea evolua la turneul din țara natală, programat să înceapă la o zi după finala americană. Situația s-a lămurit între timp, jucătorul precizând că preferă să nu călătorească în aceste vremuri tulburi: „După ce m-am gândit bine, am decis să nu joc la US Open în acest an. Situaţia este foarte complicată la nivel mondial din cauza COVID-19 şi se pare că încă nu avem control asupra ei". Nadal a câștigat US Open, la simplu, în 2010, 2013, 2017 și 2019. De asemenea, a mai jucat finala în 2011, când a pierdut în fața lui Novak Djokovic.Rafa nu este singurul jucător de top care nu va participa la ultimul turneu de mare șlem din 2020. Pe lista absenților se mai află Roger Federer, care a anunțat că nu va mai juca tenis anul acesta, având probleme de sănătate, Gael Monfils (9 ATP), Fabio Fognini (11 ATP), Stan Wawrinka (17 WTA) și Nick Kyrgios (40 ATP). La feminin, Ashleigh Barty (1 WTA), Elina Svitolina (5 WTA) și Jelene Ostapenko (41 WTA) au declinat participarea. Simona Halep (2 WTA) și Bianca Andreescu (6 WTA), în schimb, apar pe lista jucătoarelor înscrise automat.  

ATP, în dezacord cu USTA

Organizarea ediției din acest an a US Open este în continuare pusă sub semnul întrebării. Și aceasta deși Federația Americană de Tenis (USTA) a dat asigurări că face toate eforturile pentru a asigura o bună desfășurare a acestei întreceri de grand slam, dar și a turneului Masters 1.000 care a fost mutat de la Cincinnati la New York. Potrivit cotidianului „Marca”, citat de lequipe.fr, există și probleme care încă nu au fost soluționate. De pildă, USTA ar vrea ca un jucător să fie descalificat dacă o persoană din anturajul său are rezultat pozitiv la testarea pentru depistarea COVID-19. O reguă cu care Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis (ATP) nu este de acord. Și amenință că va retrage punctele acordate la acest turneu!  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net