Primul trofeu WTA pentru Patricia Țig

Ultima actualizare:

    Patricia Țig a obținut victoria carierei în GermaniaFoto: Sport Pictures
Patricia Țig a obținut victoria carierei în GermaniaFoto: Sport Pictures

În finala turneului de la Karlsruhe, Patricia Maria Țig (25 de ani) a învins-o cu 3-6, 6-1, 6-2 pe favorita 2, jucătoarea belgiană Alison Van Uytvanck (65 WTA). Grație acestui succes, obținut în 98 de minute, ea a urcat pe locul 148 în ierarhia mondială.

Românca a intrat astfel în clubul jucătoarelor noastre de tenis care au câștigat turnee WTA la simplu, alături de Simona Halep (19), Virginia Ruzici (11), Irina Spîrlea (4), Ruxandra Dragomir (4), Irina Begu (4), Monica Niculescu (4), Alexandru Dulgheru (2), Florența Mihai (1), Lucia Romanov (1), Mariana Simionescu (1), Sorana Cîrstea (1) și Mihaela Buzărnescu (1).Disputa de ieri a început în nota de dominare a româncei, care după ce s-a impus în primul ghem, pe serviciul ei, a izbutit să-l câștige și pe următorul (2-0). Mai apoi, însă, belgianca a preluat inițiativa (2-4). Mult mai obișnuită cu confruntări la acest nivel, Alison Van Uytvanck a profitat de dificultățile pe care Țig le-a avut în a-și concretiza serviciul (5 duble greșeli) și a câștigat primul set (3-6) în 36 de minute. Actul secund a început cam la fel ca primul. La 2-1 și 30-15 pentru Țig, ea a contestat o minge, însă arbitra a oferit-o adversarei. De data aceasta, însă, românca n-a mai comis aceleași erori, detașându-se și câștigând clar (6-1) setul în 26 de minute. În decisiv, cele două jucătoare au mers umăr la umăr până la 2-2, moment în care Țig s-a desprins și a pus capăt disputei (6-2). La Karlsruhe, până în finală, Patricia a câștigat meciurile cu Barbora Krejcikova (6-3, 6-4), Gabi Ruse (7-5, 7-5), Ekaterina Gorgodze (7-5, 6-0) și Jasmine Paolini (6-2, 6-0). De la prezența ei în calificările turneului de la București, în urmă cu o lună, ea a disputat 16 partide, având un raport net favorabil: 14 victorii și două înfrângeri. 

Patricia Țig a jucat a treia sa finală

Pentru Patricia, finala de ieri a fost cea de-a treia din carieră, precedentele disputându-le la Baku, în iulie 2015 (3-6, 7-5, 0-6 cu rusoaica Margarita Gasparyan) și la București, luna trecută (2-6, 0-6 cu kazaha Elena Rybakina).  Victoria în turneul de la Karlsruhe i-a adus Patriciei Țig 20.000 de dolari şi 160 de puncte, în timp ce învinsa s-a ales cu 11.000 de dolari şi 95 de puncte.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net