Prima victorie după 152 de zile pentru Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep a redescoperit gustul victoriilorFOTO: Guliver/ Gettyimages
Simona Halep a redescoperit gustul victoriilorFOTO: Guliver/ Gettyimages

Simona Halep s-a calificat în turul secund la Australian Open, acesta fiind primul meci câștigat de ea din 16 august 2018

Simona Halep a așteptat cu emoție meciul cu Kaia Kanepi, din primul tur de la Australian Open. Nu doar pentru că vroia să-și ia revanșa după înfrângerea din faza inaugurală a US Open 2018, dar și pentru că această partidă reprezenta pentru ea un test al încrederii în forțele proprii. Din fericire, examenul a fest trecut, așa că românca poate privi încrezătoare înainte.

În sport se spune că victoriile aduc victorii. Ei bine, în tenis acest dicton este cu atât mai adevărat cu cât este vorba de un sport individual, în care psihicul joacă un rol esențial. Și ce poate hrăni mai bine psihicul unui sportiv decât un succes? La Simona Halep, această parte psihică nu mai primise cam demult un imbold. Mai precis, din 16 august 2018, atunci când o învinsese în semifinalele turneului de la Cincinnati, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-3, pe australianca Alija Tomljanovic. Oricât ar părea de curios, având în vedere valoarea liderului mondial, aceea a fost ultima victorie obținută de ea într-un meci oficial, până ieri. La Melbourne, după 152 de zile de la acel succes, am văzut o Simona capabilă să treacă peste momente care altădată o făceau să abandoneze lupta, am văzut o Simona capabilă să treacă peste unele erori neforțate și să câștige cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-2, în fața unei tenismene care și-a jucat șansa până la capăt.

”Vă mulţumesc, aţi fost extraordinari şi vă mulţumesc pentru susţinere, o atmosferă care m-a ajutat să câştig meciul. Nu vreau să-mi amintesc de partida de la US Open. Azi, ştiam ce trebuie să joc împotriva ei, ştiam că este o adversară foarte dificilă. A trebuit să fiu tare pe picioare şi să cred că pot câştiga meciul. Sunt foarte fericită că pot juca în turul al doilea, în care merg cu multă încredere, pentru că nu e uşor să joci cu Kaia. Cu siguranţă şi turul următor va fi dificil, dar trebuie doar să mă întorc pe teren şi să dau tot ce am mai bun. Îmi place să fiu în Australia, pot spune că sunt pe jumătate australiancă, după patru ani cu Darren, căruia îi mulţumesc pentru aceşti ani minunaţi. Lumea se poartă frumos cu mine şi mă bucur de susţinerea voastră”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Simonei Halep i-au cedat nervii pe teren

O dovadă că Simona Halep și-a dorit foarte mult victoria o reprezintă și momentele de furie de după acțiunile mai puțin reușite. În primul set, românca a izbucnit, la un moment dat, lovindu-şi furios coapsa: „Picioare! Picioare!“. Simona şi-a taxat greşelile şi în setul doi, la scorul de 5-4 pentru ea. După o minge ratată, românca a strigat nervoasă spre loja ei: „Mişcă-te odată, cap sec!“. A ieşit bine, într-un final, fiindcă Halep a luat setul doi cu 6-4, trimiţând meciul în decisive, unde s-a și impus.

Azi, vom avea din nou emoții. Irina Begu este jucătoarea care va reprezenta România în programul zilei. Meciul ei cu Petra Kvitova, din turul secund, va începe în jurul orei opt. Cehoaica este cea mai în formă jucătoare a începutului de an, ea cucerind titlul la Sydney.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net