Presa străină comentează eliminarea Simonei Halep în turul 2 de la Sydney

simona-halep-sydney-2019m.jpg

Simona Halep a pierdut primul meci disputat în 2019
Foto: EPA

Cotidianul francez ”L'Equipe” a notat, după primul meci al Simonei Halep în 2019, că spatele liderului WTA, afectat de o hernie de disc, a ţinut, însă jocul româncei a lăsat puţin de dorit. Românca a fost învinsă în această dimineață (miercuri, 9 ianuarie), cu 6-4, 6-4, de australianca Ashleigh Barty, aflată pe locul 15 WTA, în turul al doilea de la Sydney International, turneu de categorie Premier.

Pe site-ul cotidianului s-a precizat: "Dacă spatele (Simonei) i-a ţinut, jocul ei a fost puţin absent în faţa lui Ashleighe Barty. Finalistă anul trecut la Open-ul australian, numărul 1 mondial, în vârstă de 27 de ani, este lansată într-o cursă contracronometru pentru a ajunge la cel mai bun nivel înaintea primului grand slam al anului".

De asemenea, publicațiile de la antipozi subliniază succesul jucătoarei australiene, care a revenit în tenis după ce se dedicase pentru ceva vreme jocului de cricket. "Este ziua lui Ashleigh Barty!", a titrat ”Sydney Tennis”, iar ”Herald Sun” a notat că "Ash Barty obține una dintre cele mai mari victorii din carieră dupa ce a întrecut-o pe numărul unu mondial, Simona Halep, în două seturi identice la Sydney".

Halep a fost acceptată direct în această fază a competiţiei, disputând primul meci după o pauză de peste trei luni, cauzată de accidentarea suferită la spate.

Loading...