«Porţelanul» Halep s-a spart în 9 locuri

Ultima actualizare:
Sarra Errani
Sarra Errani

Simona Halep a început anul 2016 cu un “pas”, retrăgându-se din turneul de la Brisbane înainte de meciul de debut cu Azarenka. Pentru jucătoarea noastră e o experienţă pe care a mai trăit-o de multe ori în trecut, problemele de ordin fizic determinând-o să abandoneze şi alte competiţii.

Astfel, în ultimii doi ani, “porţelanul” Halep s-a spart în nouă locuri, afectate fiind majoritatea zonelor corpului. 

Meciurile la nivel înalt şi uzura competiţională sunt principalele cauze ale acestor afecţiuni, însă au fost şi situaţii în care tenismena noastră a făcut exces de zel, retrăgându-se la cea mai mică problemă de ordin medical cu scopul de a se menaja în vederea competiţiilor mai importante care urmau. 

Australienii s-au supărat pe ea

Anunţul făcut de Simona Halep cu 24 de ore înainte de a debuta la turneul de la Brisbane i-a deranjat vizibil pe organizatorii competiţiei. “Decizia Simonei ne-a întristat mult. Sunt dezamăgit în special de faptul că mulţi fani doreau s-o vadă aici, la Brisbane”, a declarat directorul turneului de la Antipozi, Cam Pearson.

Sara Errani este supărată pe Simona Halep


    Sarra Errani
Sarra Errani

Jucătoarea italiană Sarra Errani, clasată pe locul 20 în lume, a „luat foc” după ce a auzit de retragerile Simonei Halep şi ale Mariei Şarapova de la Brisbane. „Câte tablouri are de gând să mai strice? Ca să ştiu”, a declarat jucătoarea în vârstă de 28 de ani, pe Twitter, „referindu-se mai mult la Halep”, potrivit cotidianului italian „La Repubblica”. Supărarea Sarei Errani vine din faptul că, în cazul în care Şarapova şi Halep nu şi-ar fi anunţat participarea la acest turneu, italianca ar fi putut beneficia de un traseu favorabil. Însă, în condiţiile actuale, ea a fost nevoită să joace în primul tur cu o favorită, elveţianca Belinda Bencic, locul 14 WTA şi a şaptea favorită, în faţa căreia a cedat în primul tur, cu scorul de 1-6, 2-6. Dar nu doar Halep şi Şarapova (accidentată la mână) s-au retras din turneele inaugurale ale sezonului. Serena Williams a jucat doar un set la Cupa Hopman, în vreme ce Petra Kvitova s-a retras, tot după un set, la Shenzen.

Urmează Sydney şi Australian Open

Dacă va reuşi să se recupereze din punct de vedere fizic, Simona Halep va participa săptămâna viitoare la turneul de la Sydney, ultima ocazie de a-şi testa forţele înainte de turneul de Australian Open (18-31 ianuarie). “Vreau să joc la Sydney. Nu am nimic grav, doar o inflamaţie, dar mai am nevoie de câteva zile de repaus”, a declarat Halep după retragerea de la Brisbane.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net