Pliskova, următoarea pe lista lui Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep
Simona Halep

Sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, a învins-o în trei seturi, 6-7 (5), 6-3, 6-2, pe compatrioata ei Barbora Strycova, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 20, calificându-se în sferturile de finală ale Australian Open, fază în care va evolua cu Simona Halep, locul I WTA.

Pliskova a ajuns a doua oară consecutiv în sferturi la AusOpen (cea mai bună performanţă a ei la acest turneu), după un meci care a durat două ore şi 41 de minute şi după ce a pierdut primul set la această ediţie a competiţiei de la Melbourne. Cea mai bună performanţă a ei la un grand slam este finala US Open, pierdută în faţa germanei Angelique Kerber, în 2016, cu 3-6, 6-4, 4-6.


    Karolina Pliskova
Karolina Pliskova

Şi Simona Halep, locul I WTA, şi-a egalat cea mai bună performanţă la Australian Open, calificarea în sferturile de finală, după victoria obţinută, luni, cu scorul de 6-3, 6-2, în faţa japonezei Naomi Osaka, locul 72 WTA, într-o oră şi 19 minute.

Simona Halep conduce cu scorul de 5-1 în întâlnirile directe cu Pliskova. Românca a învins-o ultima oară pe sportiva cehă în 2017, în semifinalele French Open, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.

Pliskova, 25 de ani, 1,86 metri înălţime, fostă ocupantă a locului I WTA, în iulie 2017, a câştigat singura dată în faţa Simonei Halep, în 2016, la Cluj-Napoca, în Cupa Federaţiei, cu 6-7 (4), 6-4, 6-2. 

La Melbourne, partida Pliskova - Halep va avea loc miercuri. Învingătoarea din acest meci va juca în semifinale cu câştigătoarea întâlnirii Angelique Kerber (Germania), locul 16 WTA şi cap de serie 21 - Madison Keys (SUA), locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.

Celelalte meciuri din sferturi, programate marţi, sunt următoarele:

Caroline Wozniacki (Danemarca), locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 39 WTA;

Elina Svitolina (Ucraina), locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4 - Elise Mertens (Belgia), locul 37 WTA.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net