Organizatorii US Open au mai ”îndulcit” măsurile sanitare ce trebuie respectate de jucători

Ultima actualizare:

     US Open se va desfășura fără spectatori, între 31 august și 13 septembrieFoto: Guliver / GettyImages
US Open se va desfășura fără spectatori, între 31 august și 13 septembrieFoto: Guliver / GettyImages

La puțin timp după ce guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunțat că s-a dat permisiunea desfășurării turneului de grand slam US Open în perioada stabilită inițial (31 august - 13 septembrie), organizatorii respectivei întreceri au precizat ce măsuri sanitare trebuie respectate acolo.

Înainte de toate, Federația Americană de Tenis (USTA) a confirmat zvonul potrivit căruia pe tabloul de simplu se vor afla  128 de jucători/jucătoare și că nu se vor organiza calificări. De asemenea, s-a adeverit că la dublu vor participa doar 32 de perechi. Iată care sunt principalele reguli ce trebuie respectate de participanții la ediția 2020 a US Open:- sosirea la New York se poate face folosind mijloacele proprii şi nu cu curse charter, aşa cum se preconiza iniţial. De asemenea, s-a menționat că aceștia nu vor întâmpina greutăți în a pătrunde pe teritoriul american.- Jucătorii vor fi testaţi pentru COVID-19 înainte de a pleca la New York şi de două ori pe săptămână în timpul turneului. Lor li se va măsura zilnic temperatura. În caz de rezultat pozitiv la test, persoana respectivă va intra imediat în carantină înainte de a fi tratat medical.- toți jucătorii și toate persoanele care vor avea acces în baza de la Flushing Meadows - Corona Park vor purta mască. Se va permite renunțarea la ea în timpul meciurilor și a antrenamentelor.- se vor respecta marcajele de la sol în așa fel încât să se mențină distanța fizică între persoane. - USTA va oferi sportivilor posibilitatea de a închiria un apartament în Manhattan sau de a rezerva o cameră suplimentară (plătită de sportiv) pentru persoanele însoţitoare. Cam cum obișnuiesc să facă jucătorii importanți la Wimbledon.  - transportul jucătorilor între hoteș și complexul de la Flushing Meadows se va efectua cu autobuze de 55 de locuri pe jumătate ocupate şi dezinfectate înainte şi după fiecare călătorie.- accesul la sălile de antrenament şi forță va fi controlat şi trebuie rezervat. USTA intenționează să amenajeze astfel de centre în complexul de antrenament.

- se va permite sportivilor să facă duș la arenă, dar sub rezerva aceloraşi reguli de igienă. Cele mai mari vestiare vor fi rezervate jucătorilor/jucătoarelor din Top 32.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net