O lună, trei turnee, 1.000.000 €

Ultima actualizare:

    Simona Halep a câştigat peste 14 milioane de dolari din tenisFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep a câştigat peste 14 milioane de dolari din tenisFoto: Guliver/ GettyImages

De la finalul lunii iulie până la începutul lui septembrie, Simona Halep a câştigat 12 meciuri şi a pierdut numai două. Financiar, a fost una dintre cele mai bănoase perioade din cariera tenismenei românce.

Cât trebuie să muncim pentru un milion de euro? Puţini sunt cei care îşi permit să viseze la această sumă de-a lungul vieţii. Ei bine, Simona Halep a atins milionul în decurs de numai o lună, ca urmare a performanţelor sale la turneele de pe tărâm american. „Luna de aur” a Simonei a început în Canada, la Montreal, victoria finală aducându-i un cec de 441.600 de euro. Apoi, la Cincinnati, Halep n-a prins decât semifinala (învinsă de Kerber), dar s-a îmbogăţit cu 100.000 de euro. Bineînţeles, ţinta principală a fost US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Dezamăgirea sfertului de finală pierdut cu Serena Williams a fost oarecum ştearsă de cifra ameţitoare care i-a intrat în conturi, adică 400.000 de euro. Per total, pentru că s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia US Open Series (care a luat în calcul inclusiv turneele de la Montreal şi Cincinnati), Simona Halep a primit şi ceva bani de buzunar, peste 27.000 de euro, suficienţi pentru o sesiune prelungită de shopping la New York. Mai bogată cu un milion de euro, Simona îşi dă însă seama că a trecut pe lângă o şansă uriaşă de a-şi trece în palmares primul Grand Slam din carieră. Dacă ar fi reuşit să câştige US Open-ul, Halep ar fi dat şi un adevărat tun financiar. Practic, cu victorii contra Serenei Williams (în sferturi), contra Karolinei Pliskova (în semifinale) şi contra nemţoaicei Kerber (în finală), Simona Halep ar fi pus mâna pe încă trei milioane de euro.

Olimpiada i-ar fi adus doar 70.000 €

Simona Halep a avut evoluţii bune la seria de turnee americane în special datorită faptului că şi-a dozat foarte bine efortul în luna august. Astfel, a contat enorm şi decizia de a nu evolua pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio, turneu programat între cele de la Montreal şi Cincinnati. Comparativ, un succes la Olimpiadă i-ar fi adus Simonei Halep un cec de numai 70.000 de euro din partea conducătorilor sportului românesc.

Se apropie de 13 milioane în carieră

Cu banii câştigaţi la US Open, Simona Halep a depăşit bariera celor 14 milioane de dolari (moneda în care WTA ţine evidenţa). Suma exactă a banilor câştigaţi din tenis de sportiva noastră e de 14.282.149 de dolari, adică peste 12.600.000 de euro.

Urmează o lună de foc în Asia

Simona Halep va încheia anul 2016 pe Continentul Galben. Până la finalul sezonului, constănţeanca va mai disputa patru turnee, toate în Asia. Mai întâi va juca în Japonia (Tokyo, 19-25 septembrie), după care se va muta în China, unde sunt programate competiţiile de la Wuhan (26 septembrie – 2 octombrie) şi Beijing (3-9 octombrie). După două săptămâni de pauză, va urma „cireaşa de pe tort”, Turneul Campioanelor din Singapore (24-30 octombrie).

Kerber i-a «furat» Serenei locul 1 în lume

Angelique Kerber a avut un an bogat, cu 18 competiţii la care s-a înscris
Angelique Kerber a avut un an bogat, cu 18 competiţii la care s-a înscris

Ceea ce n-a reuşit Simona Halep în sferturile US Open, a izbutit cehoaica Pliskova în semifinale. Aceasta din urmă a învins-o pe legendara Serena Williams (6-2, 7-6), rezultat care a devenit unul istoric pentru tenisul feminin. Asta pentru că americanca va trebui să cedeze începând de săptămâna viitoare şefia clasamentului mondial în favoarea jucătoarei germane Angelique Kerber. Vorbim despre un nou număr unu după o pauză de 186 de săptămâni (adică din februarie 2013), atât cât a durat supremaţia Serenei Williams. Nemţoaica a impresionat la turneele de Mare Şlem (trei finale, inclusiv cea de azi de la US Open), învingând-o pe Williams în ultimul act la Australian Open. De partea celalaltă, americanca a bifat şi ea trei finale de Grand Slam (cu o victorie la Wimbledon chiar contra lui Kerber). Şi-atunci, unde s-a făcut diferenţa? Nu la turneele majore, ci în competiţiile de nivel inferior disputate de-a lungul anului. Dacă Serena Williams a jucat cu ţârâita (în afară de Grand Slam-uri şi Olimpiadă, a mai jucat doar 3 turnee!).

Angelique, pe urmele lui Steffi Graf

Steffi Graf
Steffi Graf

Angelique Kerber a devenit a doua jucătoare germană din istorie care se bucură de locul unu în lume, după celebra Steffi Graf, care a dominat tenisul feminin timp de 377 de săptămâni, record absolut. De asemenea, la 28 de ani, Kerber e cea mai în vârstă tenismenă care reuşeşte în premieră această performanţă, depăşind vechiul record deţinut de Jennifer Capriati (locul 1 la 25 de ani).

Williams, «stoarsă» de româncă

Serena Williams
Serena Williams

Jurnaliştii americani au pus înfrângerea Serenei Williams în semifinala cu Pliskova pe seama epuizării fizice în urma meciului-maraton cu Simona Halep disputat cu o seară înainte. Americanca însă n-a vrut să recunoască acest lucru. „Nu am fost obosită după meciul cu Halep. Sunt o jucătoare profesionistă, joc de peste 20 de ani. Dacă nu pot juca la 24 de ore, atunci nu ar mai trebui să particip”, a precizat Serena.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net