Novak Djokovic a mai stabilit un record fabulos în tenis

Ultima actualizare:

    Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages
Novak DjokovicFoto: Guliver/ GettyImages

Novak Djokovic mai avea o mică emoție referitoare la ocuparea locului 1 în clasamentul mondial la finalul anului, dar acum aceasta s-a risipit. Singurul care putea să-I răpească bucuria, Rafael Nadal, nu s-a înscris la Sofia și nu mai are cum să acumuleze punctele necesare depășirii sârbului.

Astfel, Nole va încheia sezonul 2020 pe locul 1 mondial, pentru a şasea oară, egalând recordul deţinut de americanul Pete Sampras. Mai mult, Djokovic a stabilit de unul singur o altă performanță incredibilă: la 33 de ani, a devenit şi cel mai vârstnic jucător care încheie sezonul în vârful clasamentului mondial ATP! Celelalte cinci sezoane în care a terminat ca lider în ierarhie au fost: 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. În ceea ce-l privește, Sampras a fost primul la finalul anilor 1993-1998, rămânând singurul care a triumfat în șase sezoane consecutive.

”Să-l egalez pe Pete este un vis devenit realitate. Voi face totul pentru a deveni cel mai bun, sperând că voi câştiga în continuare şi voi stabili noi recorduri în sportul pe care îl iubesc din toată inima”, a declarat Djokovic pentru ATP. Iar performanțele de până acum, plus forma pe care o arată, îl fac principalul favorit la stabilirea celor mai mari performanțe din istorie. Acum, are în palmares 17 titluri de Grand Slam, cu trei mai puține decât Federer și Nadal, ambii cu câte 20. De asemenea, el va intra, de azi, în săptămâna 293 ca lider mondial, fiind de așteptat ca ân săptămâna care începe la 15 februarie să depășească această bornă care părea de neatins.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net