Novak Djokovic, egalul ”Regilor” tenisului

Ultima actualizare:

    Novak Djokovic ar putea ajunge cel mai valoros tenismen al tuturor timpurilorFOTO: EPA
Novak Djokovic ar putea ajunge cel mai valoros tenismen al tuturor timpurilorFOTO: EPA

Liderul ATP, Novak Djokovic, a cucerit al treilea titlu consecutiv la Wimbledon și al șaselea din șapte finale disputate și i-a egalat la numărul titlurilor de Grand Slam pe Roger Federer și Rafael Nadal.

El l-a învins în finală, cu scorul de 6-7, 6-4, 6-4, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, locul 9 mondial. Dincolo de excepționala domnie pe care o are pe iarba londoneză, sârbul a reușit o performanță unică în istorie: este primul jucător care a câștigat în același an turnee majore pe trei suprafețe diferite. De asemenea, el e doar primul tenismen din Era Open, după Rod Laver, care cucerește titlurile primelor trei turnee de Grand Slam dintr-un an calendaristic. Diferența dintre el și Laver este că pe vremea acestuia Australian Open se juca pe iarbă, la fel ca Wimbledonul.  

Cu succesul de duminică, Djokovic a ajuns la 20 de titluri de Grand Slam în carieră, egalând recordul în materie deținut de ”Regii” neîncoronați ai tenisului, Roger Federer și Rafael Nadal. Iar la cum joacă, este de așteptat ca sârbul să ducă acest record la noi cote. Poate chiar în toamnă, la US Open. 

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net