Novak Djokovic a egalat un record fabulos, deținut de Pete Sampras

novak_djokovic_viena.jpg

Novak Djokovic a mai egalat un record
Novak Djokovic a mai egalat un record
Foto: Guliver/ GettyImages

Novak Djokovic pare decis să bată toate recordurile tenisului masculin. El tocmai a egalat o performanță istorică, stabilită de idolul său, Pete Sampras, acum mai bine de 20 de ani.

Prin calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Viena, Novak Djokovic și-a asigurat primul loc în clasamentul mondial ATP la finalul anului pentru a șasea oară în carieră. El va egala astfel un record fabulos, deținut, din 1998, de idolul său, americanul Pete Sampras. Acesta a terminat pe primul loc în lume la finalul a șase sezoane consecutive, în perioada 1993 – 1998. Djokovic a mai reușit să termine primul în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018.

Punctele necesare asigurării matematice a primului loc în lume au fost obținute prin victoria cu scorul de 7-6, 6-3 din fața croatului Borna Coric.

Novak Djokovic va depăși în 2021 și recordul istoric al lui Roger Federer

Iar recordurile lui Djokovic s-ar putea să nu se termine aici. Pentru că el ar putea depăși la începutul anului viitor o altă performanță fabuloasă: cele mai multe săptămâni petrecute pe primul loc în lume. Deocamdată, recordul e deținut de Roger Federer, cu 310 săptămâni ca lider mondial. Nole se află acum în săptămâna 292 și nu sunt semne că va coborî de acolo prea repede.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1