Norocul a fost de partea Simonei, la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Simona a jucat  finala în 2014
Simona a jucat finala în 2014

Actuala ediţie a turneului de la Roland Garros pare să fie una favorabilă Simonei Halep. Cap de serie 6 la competiţia pariziană, ea are parte, până în finală, doar de adversare accesibile la prima vedere.

A şasea jucătoare a lumii, Simona Halep va debuta la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros contra japonezei Nao Hibino, numărul 70 mondial. Va fi prima întâlnire directă dintre cele două jucătoare. În cazul unui succes, Simona va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre Zarina Diyas (Kazahstan, 93 WTA) şi Carina Witthoeft (Germania, 97 WTA). Partea foarte bună este că Simona a scăpat de pe jumătatea sa de tablou de Serena Williams, liderul mondial, şi de Victoria Azarenka. Astfel, în sferturile de finală, Halep ar putea juca împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, o jucătoare care, deşi clasată pe locul 2 în lume, nu se simte chiar foarte bine pe zgură. În semifinale, Simona ar urma să joace, dacă se vor respecta calculele hârtiei, contra spaniolei Garbine Muguruza, a patra jucătoare a lumii. 

Cap de serie numărul 25, Irina Begu va juca în primul tur contra americancei Bethanie Mattek-Sands (88 WTA). Begu şi Mattek-Sands au mai fost adversare de patru ori şi de fiecare dată s-a impus românca.

Avem 5 jucătoare în concurs la Paris

Monica Niculescu, a 31-a favorită a competiţiei, va juca împotriva franţuzoaicei Pauline Parmentier (95 WTA). Cele două au mai fost adversare de şapte ori, în cinci meciuri impunându-se Niculescu şi în două Parmentier.

Alexandra Dulgheru (129 WTA) are cea mai grea sarcină. Ea va juca împotriva sportivei belgiene Yanina Wickmayer, ocupanta poziţiei 52 în clasamentul WTA. Dulgheru a fost învinsă în cele patru meciuri disputate până în prezent cu Wickmayer.

Pe tabloul principal mai avem o româncă: Sorana Cîrstea. Aceasta s-a impus ieri în ultimul tur al calificărilor, trecând cu scorul de 6-3, 6-0 de Elise Mertens. Ea îşi află adversara din primul tur azi. De asemenea, Adrian Ungur, calificat şi el pe tabloul principal, îşi află tot azi adversarul din primul tur.

Meciurile de pe tablourile principale de simplu încep duminică.  La dublu, concursul începe miercuri, România având mai mulţi reprezentanţi pe tablouri.

A strălucit la petrecerea jucătoarelor

Simona a atras  toate privirile  la petrecerea  jucătoarelor
Simona a atras toate privirile la petrecerea jucătoarelor

Simona Halep s-a numărat printre vedetele tenisului invitate de organizatorii de la Roland Garros la petrecerea organizată joi seara la Paris. Îmbrăcată într-o rochiţă neagră, foarte elegantă, Simona a atras toate privirile pe covorul roşu. Este, de altfel, o postură cu care cea de-a şasea favorită a turneului de la Roland Garros este obişnuită, din 2013 încoace, de când a început ascensiunea ei în tenisul mondial, fiind o prezenţă constantă la astfel de evenimente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net