Niculescu, două înfrângeri în trei ore

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu  s-a ales cu 7.200 $,  chiar dacă a pierdutFoto: Guliver/ GettyImages
Monica Niculescu s-a ales cu 7.200 $, chiar dacă a pierdutFoto: Guliver/ GettyImages

Marți (3 ianuarie) n-a fost deloc o zi bună pentru trei dintre româncele prezente pe tabloul de la turneul de la Shenzhen. Monica Niculescu, Simona Halep şi Sorana Cîrstea au părăsit terenul învinse în partidele jucate la competiţia chineză. Singura care a câştigat a fost Raluca Olaru, tenismenă care a ajuns până în sferturi, la dublu.

Româncele n-au avut deloc noroc marți la turneul de la Shenzen. De departe, Monica Niculescu a fost cea mai tristă dintre tenismenele noastre, ea ”reuşind” să piardă ambele meciuri jucate la competiţia chineză, atât la simplu, cât şi la dublu, alături de Simona Halep. Şi totul în doar trei ore.

Prima partidă a jucat-o dis de dimineaţă, cu chinezoaica Qiang Wang, locul 73 WTA. Meciul din turul doi a fost disputat, însă de fiecare dată punctele-cheie i-au revenit asiaticei. Consecinţa: o victorie în două seturi pentru Wang, 7-6, 6-4 în peste două ore de joc. Şi aşa, Niculescu s-a ales cu un cec de 7.200 de dolari. Monica nu a avut mult timp de respiro, pentru că a jucat la dublu alături de Simona Halep, în compania rusoaicelor Natela Dzalamidze/Veronika Kudermetova, în primul tur. Meciul n-a avut istoric, adversarele fetelor noastre impunându-se clar, 6-3, 6-3.

Simona va continua însă la simplu, unde miercuri (4 ianuarie) se va duela cu cehoaica Katerina Siniakova, locul 52 WTA. Halep şi Siniakova nu s-au mai întâlnit până în prezent. Până la meciul cu Siniakova, jucătoarea noastră, locul 4 mondial, a dezvăluit ce a schimbat în perioada de pregătire petrecută în Australia. ”Anul trecut am fost bolnavă în timpul pauzei competiţionale, dar de data asta a fost OK. Am putut să mă antrenez cât de mult am vrut. Am lucrat în fiecare zi, fără zile libere, ceea ce este mare lucru pentru mine. Obişnuiam să-mi iau o zi liberă după două-trei zile de antrenament, dar acum am ţinut-o la rând şi e mult mai bine. Am îmbunătăţit multe, să stau pe teren, să muncesc şi să nu renunţ”, a spus Simona.  Revenind la meciurile de ieri, şi Sorana Cîrstea a părăsit competiţia. Ea a fost învinsă de deţinătoarea titlului la Shenzhen, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, în două seturi 6-0, 6-3. Singura româncă triumfătoare ieri a fost Raluca Olaru. Alături de Olga Savciuk din Ucraina, a câştigat cu 6-2, 6-2 în faţa chinezoaicelor Ying-Ying Duan/Qiang Wang, ajungând în sferturile probei de dublu.

Mergea, în sferturi la Doha

simeon stalpnicul png

Florin Mergea şi Dominic Inglot au început cu dreptul noul sezon: s-au calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Doha. În primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de la Doha, Mergea şi Inglot au învins cu 6-2, 6-3, după 53 de minute, cuplul rus Karen Khachanov/Andrei Kuznetsov. În sferturi, Mergea şi Inglot vor întâlni perechea franceză Jeremy Chardy/ Fabrice Martin.

Tecău, start cu stângul

simeon stalpnicul png

Pentru Horia Tecău primul meci din 2017 nu a fost de bun augur. El, alături de parterenul său olandez Jean Julien Rojer, a pierdut cu 6-4, 6-4 în faţa perechii Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin, cap de serie numărul 4, în primul tur al turneului de la Brisbane. Cu toate astea, românul va încasa 2.260 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net