Niculescu, campioană în Luxemburg!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Monica Niculescu a reulşit să cucerească titlul la turneul pe care îl iubeşte cel mai mult. Ea e noua campioană a competiţiei WTA din Luxemburg, acolo unde de-a lungul timpului a jucat de două ori finala!

Victoria obţinută de Monica Niculescu a fost cu atât mai frumoasă cu cât a fost obţinută în faţa principalei favorite, numărul 11 mondial, cehoaica Petra Kvitova,una dintre cele mai în formă jucătoare din acest final de sezon. Monica s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0, la capătul unui meci care a durat 68 de minute. Pentru Niculescu, aceasta era a treia finală jucată în Luxemburg, ea fiind învinsă în ultimul act al ediţiilor 2011 şi 2012. 

În vârstă de 29 de ani, Monica mai are două titluri WTA în carieră la simplu, la Florianopolis în 2013 şi la Guangzhou, în 2014. Ea a mai jucat în acest şi finala de la Seul, pierdută însă în faţa Larrei Arruabarrena, din Spania. 

Victoria din Luxemburg va fi însă de neuitat pentru Monica, deoarece ieri a fost şi ziua mamei ei, aşa cum a recunoscut, emoţionată, la ceremonia de premiere. 

Cu acest succes, Niculescu a devenit mai bogată cu 34.677 euro şi şi-a asigurat un salt de 13 locuri în clasamentul mondial, urmând să ocupe de luni poziţia a 37-a în lume. 

Aseară, după închiderea ediţiei, Monica Niculescu a jucat şi în finala de dublu a turneului, alături de compatrioata ei Patricia Ţig. Cele două au întâlnit în ultimul act cuplul

Kiki Bertens/ Johanna Larsson, cap de serie 2.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net