Niculescu, aproape de performanţa carierei

Ultima actualizare:

    Monica Niculescu  se simte perfect  la LondraFoto: Facebook
Monica Niculescu se simte perfect la LondraFoto: Facebook

Monica Niculescu este a doua jucătoare din ţara noastră care poate scrie istorie la actuala ediţie a turneului de la Wimbledon. Ea s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu, egalându-şi cea mai bună performanţă la un turneu de Grand Slam. Ea a mai ajuns în această fază în 2010, la Australian Open, alături de Irina Begu, şi la Roland Garros, în acelaşi an, alături de israelianca Shahar Peer.

Acum, la Wimbledon, Monica face pereche cu taiwaneza Hao-Ching Chan. Cele două sunt favorite 9 ale competiţiei, iar în optimi au trecut cu scorul de 6-7, 6-3, 6-4 de cuplul Beatriz Haddad Maia/ Ana Konjuh. Miercuri, după ora 13.30, Niculescu şi partenera ei vor juca în sferturi contra perechii Catherine Bellis/ Marketa Vondrousova, iar cuplul româno-taiwanez porneşte ca favorit. O calificare în semifinale ar duce-o pe Monica Niculescu pe locul 16 în clasamentul mondial de dublu, acolo unde cea mai bună poziţie ocupată de ea a fost 15.

Dacă s-ar fi respectat calculele hârtiei, Niculescu şi Chan ar fi jucat în semifinale cu principalele favorite, Bethanie Mattek Sands/ Lucie Safarova. Cele două s-au retras după accidentarea dramatică a americancei în meciul cu Sorana Cîrstea, când a suferit o ruptură de ligament cu deplasarea rotulei la genunchiul drept. La cinci zile de la acel incident, Bethanie se simte foarte bine şi este cu moralul refăcut, ea postând pe Facebook un filmuleţ în care dansează – de pe scaun, evident – alături de Safarova. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net