Naomi Osaka a devenit sportiva cu cele mai mari câștiguri financiare din istorie

osaka-naomi-gettyimages-1204620508.jpg

Naomi Osaka e sportiva cu cele mai mari câștiguri financiare din istorie
Naomi Osaka e sportiva cu cele mai mari câștiguri financiare din istorie
Foto: Guliver / GettyImages
Citeste tot despre: 

Victorioasă la US Open 2018 și la Australian Open 2019, Naomi Osaka (22 de ani) a devenit sportiva cu cele mai mari câștiguri din istorie. Japoneza a încasa 37,4 milioane de dolari numai anul trecut.

Jucătoarea de tenis a stabilit astfel și un record al câștigurilor înregistrate de o sportivă într-un an. Acestea au fost obținute atât din premiile acordate la turnee, cât și din sponsorizări. 
Pe de altă parte, Osaka a depășit-o cu 1,4 milioane de dolari pe Serena Williams, care fusese cel mai bine plătită sportivă în ultimii patru ani cu sume cuprinse între 18 și 29 milioane de dolari. Totodată, nipona a doborât și recordul stabilit de Maria Șarapova, care a câștigat 29,7 milioane de dolari în 2015.
Performanța lui Naomi Osaka a fost realizată în contextul în care ea a coborât pe locul 10 în clasamentul mondial WTA. Succesul său a fost explicat de expertul în comerțul sportiv David Carter, citat de lequipe.fr, prin ”tinerețea și prospețimea ei în business-ul sportiv. Adăugați la asta faptul că ea aparține la două culturi și veți avea toate ingredientele pentru a seduce un public tânăr și global. Ea a devenit o icoană a marketing-ului sportiv”. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1